Oaie în loc de porc

Oaie în loc de porc

Românii au sacrificat în octombrie faţă de luna septembrie mai puţine bovine, porcine şi păsări. În schimb, a crescut cererea de carne de oaie şi capră.

Totodată, potrivit datelelor Institutului Naţional de Statistică (INS), pentru aceeaşi perioadă, numărul total de bovine sacrificate a scăzut cu 2,3%. Tot octombrie 2008, ponderea sacrificărilor în unităţile industriale specializate a reprezentat 20,9% din totalul sacrificărilor de bovine.

Numărul total de porcine sacrificate a scăzut cu 8,1%. În  octombrie 2008, sacrificările de porcine în unităţile industriale specializate au reprezentat 66,3% din totalul porcinelor sacrificate.

Numărul total de ovine şi caprine sacrificate au crescut cu 44,9%. Tăierile în unităţile industriale specializate, care au deţinut o pondere de 2,2% din totalul sacrificărilor de ovine şi caprine, au crescut cu 14,3%.

Numărul total al păsărilor sacrificate a scăzut cu 0,8%. Peste 75% din totalul tăierilor de păsări s-a realizat în unităţile industriale specializate. Sacrificările în acest tip de unităţi au crescut atât din punct de vedere al numărului de păsări sacrificate, cu aproape 10%.

Ne puteți urmări și pe Google News