"Procurorul" şi-a lansat volumul doi al cărţii "Zâmbind din iarbă". Urmează partea a treia.
Complexul Romexpo a devenit, pentru câteva zile, un lăcaş de cultură unde intelectuali de marcă, dar şi cabotini necunoscuţi îşi lansează cărţi într-un ritm ameţitor.
La standul editurii Minerva a avut loc, aseară, una dintre cele mai aşteptate lansări de carte, „Zâmbind din iarbă“ - volumul doi, de Cornel Dinu. Acesta a ţinut să sublinieze că între paginile romanului autobiografic „Zâmbind din iarbă“ se găseşte „o istorie adevărată“ şi că urmează să scrie până la anul şi partea a treia, care este dedicată perioadei postcomuniste.
Dinamovistul a mulţumit „soţiei, Silvioara, care mi-a dat nopţi libere să scriu, lui Corneluş şi Alexandrei (n.r. - fiul lui Dinu şi prietena juniorului), care au pus umărul la apariţia cărţii“. „Ţonţonel“, aşa cum îşi alintă Cornel Dinu fiul, a avut atribuţii şi la organizarea lansă rii. El a venit cu paharele de apă destinate cititorilor însetaţi nu doar de cultură.
„Mister“ nu a uitat-o nici pe Ana Munteanu, editorul cărţii sale. „Domnul Dinu mi-a oferit un buchet superb de orhidee“, se lăuda femeia, entuziasmată. Alături de „Procuror“, au prefaţat volumul Alin Buzărin, jurnalist la „Gazeta Sporturilor“, şi Răzvan Voncu, critic literar, persoane despre care Dinu a menţionat că „sunt din partea Olteniei, de unde se trăgea pe vremuri 80% din intelectualitatea militară românească“. Din partea clubului Dinamo nu a participat nimeni.
„Ia te uită, domnul Corneliu Vadim Tudor...“
Lansarea cărţii lui Dinu a strâns la standul Minerva câteva zeci de persoane. Volumul s-a vândut bine, mulţi vizitatori ai târgului cumpărându-l, dar nefiind interesaţi să asculte şi discursul lui Dinu. „Ia te uită, domnul Corneliu Vadim Tudor îşi lansează cartea...“, a fost remarca unui tânăr pierdut între sferele literare, politice şi sportive. „Pe Dinu îl ajută şi faţa, are faţă de scriitor“, remarca un tânăr născut, după toate aparenţele, după 1989.
O carte apărută pe fugă Ana Munteanu, cea care a redactat volumul doi al cărţii lui Cornel Dinu, a precizat că „«Zâmbind din iarbă» este o carte-record: primul tiraj a fost tipărit şi legat în 24 de ore“.
Cornel Dinu a mărturisit că a scris cartea de 335 de pagini în doar câteva luni. „Francezii au stabilit că nu există carte redactată 100% corect“, a mai spus Dinu, pentru a acoperi astfel greşelile de tipar din volum.
MĂRTURISIRI
Despre cum se fura cu arbitrii
Cornel Dinu povesteşte în capitolul trei al volumului cum au fost momiţi arbitrii din meciul Dinamo Minsk - Dinamo Bucureşti, contând pentru turul trei al Cupei Campionilor Europeni, ediţia 1983-1984, când „câinii“ au ajuns în semifinalele competiţiei. „Arbitrajul era asigurat de o brigadă spaniolă. Nu avea cum să ne fie potrivnic, ba din contră. Şi le-am pregătit o surpriză. Celebrele noastre genţi de Sibiu. Eu cu Paul Moga, organizatorul nostru, trebuia să intrăm repede, să le spunem arbitrilor codul cifrului care coincidea cu ziua de naştere a arbitrului central. Am pă- truns ca fulgerul. Le-am dat cadourile şi i-am spus centralului Castillo cifrul: «ziua şi anul naşterii», le-am urat «suerte» şi, până să se întoarcă securiş tii, eram afară“. În respectivul meci, Dinamo Bucureşti a obţinut o remiză importantă, 1-1, calificându-se în semifinalele Cupei Campionilor după returul de la Bucureşti, încheiat cu o victorie la limită a „câinilor“, scor 1-0.