Corvinul, ca miză electorală

Corvinul, ca miză electorală

Politicienii locali se întrec în promisiuni privind revigorarea echipei de fotbal care a făcut carieră în anii '80.

În oraşul care plânge după dispariţ ia Corvinului, politicienii transformă suferinţa microbiş tilor în teren de manevre electorale cu rezultat sigur: mii de voturi. Dacă în primăvară, la alegerile locale, candidaţii au marşat cu promisiuni de genul „Noi vom revigora echipa“, în prag de alegeri parlamentare merg pe ideea „Noi vom reînvia echipa de fotbal“.

Leu: „O nouă şansă“

Deşi au fost adversari la alegerile locale, primarul Ovidiu Hada (PNL) „s-a aliat“ cu Mihai Leu, candidatul PSDΣPC la Senat. Cei doi le promit suporterilor, din nou, că vor găsi un investitor dornic să încerce să readucă la rampă Corvinul Hunedoara, echipa al cărei palmares începe din 1921. „Discut des cu Mihai Leu pe problema fotbalului. Până acum se creionează două variante: aducerea unui investitor din Cluj-Napoca, domnul Bela Urasi, sau implicarea unei mari societăţi de asigurări din România. Ştiu că am promis în primăvară că voi rezolva problema, dar n-am promis că o rezolv în 90 de zile. Şi atunci am spus că sper ca din vara anului viitor să avem echipă de fotbal la Hunedoara şi-mi menţin acest angajament“, susţine primarul Hada.

De cealaltă parte, patronul FC Corvinul 2005 susţine că după alegerile locale a încercat să ia legătura cu primarul Hada de mai multe ori. „Am pierdut în aceşti trei ani cam un milion de euro cu echipa de fotbal. Am suportat multe, de la zvonuri neadevărate până la jigniri. În ceea ce priveşte iniţiativa de acum, cu un alt investitor care să fie adus la Hunedoara, nu cred că se va realiza mare lucru“, consideră Florin Uscatu.

Şi aspirantul la fotoliul de parlamentar, Mihai Leu, mizează în campanie pe slăbiciunea hunedorenilor pentru echipa care făcea spectacol în anii ’80 sub bagheta lui Mircea Lucescu. „Dacă nu am fost ales primar, n-am prea avut cum să fac mare lucru. Acum am o nouă şansă“, promite el din nou.

„E o problemă socială“

Mircea Alic, preşedintele vechiului club Corvinul, are acum motive să spere că gruparea fotbalistică „originală“ va găsi un finan- ţator. „Discutăm cu orice investitor interesat. Până acum am trimis acte despre situaţia clubului către patru investitori interesaţi. Nu pot da nume la această oră. Avem însă nevoie de un om care să vrea să intre în asociere cu noi, un om care să fie şi pasionat de fotbal, dar să şi poată proiecta clar un buget pe o durată mai lungă de timp. Cred că, pentru început, 700.000 de euro ar fi suficienţi, iar după primul sezon suma s-ar putea chiar reduce“, consideră Mircea Alic.

Gazetarii sportivi care au urmărit în ultimii ani povestea echipei de fotbal de la Hunedoara sunt sceptici în ceea ce priveşte o rezolvare imediată a problemei.

„E, în primul rând, o problemă socială: la ora actuală există 180 de copii la grupele de juniori ale Corvinului 2005. Ce se va întâmpla cu aceştia în momentul în care nu vor mai putea evolua în competiţii? În Hunedoara nu mai există alte sporturi care să atragă sute de copii. Fotbalul a fost şi rămâne cel mai important“, spune Dan Bobouţanu, de la Fotbal Vest. La rândul lui, Sami Tamaş („Pro- Sport“) consideră că „Hunedoara are potenţial fotbalistic ridicat, însă marea problemă este găsirea acelui om care să fie şi pătimaş, dar şi dispus să încerce să facă din fotbal o afacere“.

În replică, patronul Florin Uscatu susţine ca desfiinţarea echipei de seniori nu înseamnă neapărat sfârşitul tentativei sale în fotbal. „Mă voi ocupa în continuare de juniori. Schimb numele clubului, negociez acum şi găsirea altei baze de antrenament. Iar pe juniorii republicani, după ce trec de limita maximă de vârstă (n.r. 18 ani), probabil îi voi lăsa să joace în Divizia D. Acum o luăm de jos de la bun început“, spune Florin Uscatu.

REGRETE

Suporterii vor să vadă vechea echipă

Cei 120 de suporteri „fanatici“ ai Corvinului („ultraşii“ din Peluza Nord) încearcă să rămână optimişti şi se bucură că, măcar, „echipa lui Uscatu“ nu mai există. De altfel, ei au şi ieşit în stradă pentru a-şi spune păsul. „Vrem ca adevăratul Corvinul să iasă, din nou, la lumină. Vrem ca echipa care are palmares să joace pe Stadionul «Michael Klein», iar aceasta să fie susţinută măcar în Divizia B“, spune Dan Gheorghiţă, unul dintre liderii galeriei. La rândul său, Gabriel Oltean mărturiseşte că nu ştie ce promisiuni să mai creadă. „Nu ştiu ce să mai fac, pe cine să mai cred. Nu-mi rămâne decât să sper că voi avea din nou ocazia să văd Corvinul jucând la Hunedoara cât mai curând“.

AUGUST. Fanii echipei au ieşit în stradă şi i-au cerut primarului Hada să-şi respecte promisiunile electorale CITIŢI ŞI:

Cum a fost îngropată legenda Corvinul

Ne puteți urmări și pe Google News