Conspiraţia politică din spatele scandalului "Mailat"

Conspiraţia politică din spatele scandalului "Mailat"

Românii din Italia au fost discreditaţi în mod deliberat de fostul partid de guvernare de la Roma şi de serviciile secrete, care i-au catalogat, pe nedrept, ca fiind principala sursă a creşterii infracţionalităţii în Peninsulă, susţine sociologul Marzio Barbagli, profesor la Universitatea din Bologna.

„De fapt, implicarea românilor în infracţiuni grave comise în Italia nu este atât de frecventă precum sugerează forţele de dreapta şi de stânga“, scrie Barbagli în ultima sa carte, „Imigraţie şi siguranţă în Italia“, potrivit Mediafax, care citează publicaţia on-line „Inviato Speciale“.

Statistici trecute sub tăcere

Sociologul subliniază că, după uciderea Giovannei Reggiani, numărul infracţiunilor săvârşite de români în Italia a rămas acelaşi. În schimb, precizează Barbagli, citat de „Inviato Speciale“, s-au înmulţit infracţiunile grave săvârşite de comunitatea imigranţilor albanezi. Rezultatul este că cei mai mulţi italieni se tem foarte mult de români şi sunt mult mai indulgenţi cu albanezii şi marocanii.

„Am înţeles că infracţiunile stradale nu sunt doar o caracteristică a românilor, albanezii şi slavii fiind poate mult mai periculoşi, dar liderii de stânga, la acea vreme din guvernul Prodi, m-au rugat să tac, pentru că altfel aş fi stârnit un val de rasism şi xenofobie“, a precizat Barbagli.

XENOFOBIE

Tema electorală

Problema infracţionalităţii româneşti în Peninsulă a ajuns la un moment culminant după uciderea Giovannei Reggiani la Roma, în octombrie 2007, o crimă pentru care suspectul Romulus Mailat este în prezent judecat în Italia. Imediat după acest incident, Partidul Democrat (aflat la guvernare în acel moment), condus de fostul primar al Romei Walter Veltroni, a început să critice România, afirmând că aderarea acestei ţări la UE este principala sursă a lipsei de siguranţă din Italia.

Ne puteți urmări și pe Google News