Revista presei.
Cotidianul
O stână din Harghita ne trage în Europa
Stâna cea nouă pare nelalocul ei în sălbăticia Muntelui Şâştina-Bărăsău. Seamănă mai degrabă cu o cabană turistică de lux. Exact aşa li s-a părut şi ciobanilor din Tulgheş când au văzut-o gata şi s-au uitat la ea mai dintr-o parte. Au inaugurat-o cu zaiafet mare şi în aceeaşi zi au şi închis-o ca să facă din ea casă de petreceri. Să scoată un ban. Nişte domni de la judeţ s-au încăpăţânat s-o inaugureze tocmai acum, la sfârşitul sezonului de păşunat, că le trebuia urgent o bilă albă. Stâna a rămas pe mâna ciobanilor şi ei s-au orientat repede spre câştig.
Chiar din ziua când stâna a fost deschisă şi închisă au apărut amatori s-o închirieze cu ziua pentru petreceri mai cu fereală. Însă numai până la primăvară. Atunci când oile vor reveni pe munte, stâna va redeveni ce-a fost în ziua inaugurării şi mai mult decât atât. Adică îşi va primi toate dotările ce vor face din ea cea mai modernă stână românească a momentului. Şi, cu toate instalaţiile pornite, îşi va începe opera de subminare, încetul cu încetul, a păstoritului tradiţional, încărcat de poezie falsă, când de fapt este mai dur decât puşcăria şi năclăit de bălegar.
Libertatea
Tăriceanu taie lefurile şmecherilor de la Guvern
Gata cu negocierea directă a salariilor şefilor de agenţii şi de autorităţi guvernamentale!De voie de nevoie, după o discuţie aprinsă la Palatul Cotroceni cu preşedintele Traian Băsescu pe tema salariilor fabuloase ale persoanelor din coordonarea Executivului, premierul Tăriceanu a decis că lefurile şefilor acestor instituţii vor fi stabilite pe bază de grile. În plus, salariile mai-marilor agenţiilor din coordonarea Guvernului nu vor depăşi nivelul maxim al salariului unui secretar de stat. Adevărul
Şoferii, mai poluaţi decât pietonii Instalaţiile de măsurare a poluanţilor din aer sunt amplasate la aproape trei metri de sol şi nu reflectă pericolul la care sunt expuşi conducătorii auto. Aceştia inhalează noxele direct de la ţevile de eşapament. În intersecţiile aglomerate, şoferii sunt expuşi poluării cu gaze de eşapament mai mult decât pietonii sau bicicliştii.
În Capitală, mijloacele de transport în comun sunt foarte aglomerate la orele de vârf, iar vacarmul creat poate avea consecinţe nefericite asupra psihicului călătorilor. De aceea, mulţi bucureşteni preferă să circule cu maşina personală. Numai că, în Capitală, deplasarea cu maşina proprie se poate dovedi cel puţin la fel de dăunătoare sănătăţii ca şi cea cu tramvaiul sau cu autobuzul. Gazeta Sporturilor
Străinii de la Rapid au salarii de trei ori mai mari decît românii!
În Giuleşti, nu mai puţin de 3 fotbalişti cîştigă 400.000 de euro pe an: Pitbull, J. P. Andrade şi Julio Cesar! Ultimul a venit liber de contract după ce îşi încheiase conturile cu AEK Atena, iar ceilalţi doi au fost împrumutaţi de la FC Porto, formaţie care le achită trei sferturi din salariu. Următorii pe listă sînt jucătorii care au dezamăgit cel mai mult, Pardo şi Paulista, remuneraţi cu 360.000 E, respectiv 300.0000 E. Golgeterul Rapidului în acest sezon, Juliano Spadacio, are şi el un salariu cu care nu se pot lăuda mulţi în Liga I, 270.000 de euro. România Liberă Baronii aerului incaseaza sporuri de miliarde aterizate in curtea AACR
20 de angajati din conducerea Autoritatii Aeronautice Civile Romane (AACR) beneficiaza de peste 20 de sporuri. Fiecare zbor efectuat de pilotii AACR inseamna dublarea sau chiar triplarea salariului acestora. si daca mai este si director general si il cheama Geica Florea, suma incasata ajunge la aproape 1 miliard de lei vechi pe luna.
Cele 20 de sporuri despre care vorbim nu sunt alocate pilotilor de la TAROM sau celor din aviatia militara, nici macar celor din companiile private de zbor, ci direct inspectorilor de zbor dintr-o institutie de stat care controleaza si monitorizeaza aviatia civila. Potrivit unor prevederi mai noi, adoptate de Guvernul Tariceanu, si anume Legea 223/2007 cu privire la statutul personalului aeronautic civil navigant, AACR isi stabileste de la sine putere, in cadrul consiliului de administratie, sporuri de toate felurile, cu denumiri diferite, dar care inseamna, de altfel, acelasi lucru: spor special pentru domeniul aviatiei.
Cancan Secretul "top-modelului" Elena Basescu
Fiica cea mica a presedintelui ascunde de multa vreme un secret in suflet, legat de felul si, mai ales, de motivele pentru care a ales sa se implice intr-o cariera artificiala de manechin, la o varsta la care alte top-modele se lasa de meserie. Secret care a fost dezvaluit, ieri, ziarului Cancan de catre un fost coleg de facultate al tinerei, caruia, lesne de inteles, nu ii vom dezvalui identitatea.
Elena Basescu si-a dorit cu ardoare, mai mult ca sigur, o cariera de manechin pentru ca, in facultate, pe vremea cand tatal ei nu era vedeta politica de azi, era eclipsata profund de top-modelele de succes care erau colege cu ea, la Universitatea Romano-Americana, o institutie renumita pentru "lejeritatea" cursurilor, afirma fostul ei coleg. Reamintim ca, prin 1999, cand mezina familiei prezidentiale a intrat la Facultatea de Relatii Economice Internationale, la Universitatea Romano-Americana din Capitala, Traian Basescu era abia ministrul Transporturilor, intr-un guvern unde era un fel de oaie neagra, si doar unul dintre vicepresedintii nenumarati ai PD. Ziua Fratia salariilor nesimtite Peste o suta de agentii, autoritati si institutii aparute la umbra ministerelor sufoca bugetul statului.
Sedinta de ieri a Guvernului, care trebuia sa arate cetatenilor ca se iau masuri pentru stoparea dezmatului salarial a fost suspendata. Motivul a fost acela ca ministrii Muncii si Economiei si Finantelor nu au venit pregatiti cu documente referitoare la autoritatile si agentiile din subordine. Tot pentru limitarea prejudiciilor de imagine, premierul Tariceanu a anuntat luni seara ca va emite acte normative prin care salariile presedintilor de autoritati si agentii vor fi diminuate la nivelul salariilor secretarilor de stat. Seful Executivului a mai anuntat ca va limita la un singur Consiliu de Administratie participarea demnitarilor. Gardianul
Persoanele cu venit mediu nu mai au acces la case prin credit ipotecar
Noile norme de creditare impuse de Banca Nationala a Romaniei (BNR) vor face imposibila contractarea unei case prin imprumut bancar pentru tinerii cu un venit mediu cumulat. Mult mai severe decat celelalte mai vechi, aceste reguli sunt considerate de analisti un pretext pentru banci de a limita creditarea. Cei mai afectati de normele BNR vor fi cei care au o singura sursa de venit si care nu aveau nevoie pana acum de declaratie de venit de la Fisc, precum si cei care obtin venituri din economia neagra, care, de asemenea, trebuie acum sa isi justifice castigurile.