Cele mai tragice morti din literatura

Cele mai tragice morti din literatura

De luni până vineri, evz.ro iţi propune câte un top din literatură. Completează-l cu nominalizarile tale, comentând pe site, şi poţi câştiga o carte pe zi!

Evz.ro iţi pune la încercare memoria si lecturile. De la cele mai malefice, zgârcite, simpatice/antipatice personaje, la cei mai tari detectivi ai literaturii si cărţile copilariei tale, evz.ro te supune la discutii si la vot.

În fiecare zi, de luni pâna vineri, te provocam cu o intrebare. Noi începem lista cu propuneri, iar tu eşti invitat să o completezi cu alte nominalizari, comentând pe site. Săptămâna aceasta, a doua de campanie, propunerile tale pot fi răsplătite cu o carte pe zi, cartea oferita de evz.ro în ziua în care ai postat comentariul.

Luni dimineaţă vor avea loc 5 trageri la sorti, câte una pentru fiecare din zilele saptamanii precedente. Dintre toate raspunsurile trimise în fiecare zi, vom extrage câte 4 (in total 20). Editorii Evz vor decide ulterior care sunt cele 5 răspunsuri care merită câte o carte. Câştigătorii vor fi publicaţi pe site luni dupa-amiază. Te rugăm sa menţionezi la postarea comentariului si o adresă de email validă, pentru a putea intra in legatură cu tine in caz că ai fost desemnat căştigător.

Care sunt cele mai tragice morti din literatura? Evident, noi propunem:

> „Romeo si Julieta” lui Shakespeare > Copilul Agripinei, sfasiat de vulturi in „La Vulturi”, de Gala Galaction > Sinuciderea lui Niculaita Minciuna al lui Ioan Alexandru Bratescu-Voinesti

Propune si poţi câştiga cartea „Jurnalul fericirii”, oferită de Polirom.

Cartea de vineri, 3 octombrie: “Jurnalul fericii”, Nicolae Steinhardt, editura Polirom

„Jurnalul fericirii este in egala masura o opera de bilant existential (asemenea Luntrei lui Caron a lui Lucian Blaga), dar si una conturind devenirea si cristalizarea unei constiinte – in toate componentele ei: teologica si morala, civica si politica, estetica etc.”, este de parere ingrijitorul noii editii.

„O carte splendida, amestec inextricabil de notatie cotidiana, amintire, confesiune, hermeneutica, humor, tragedie, istorie, universalitate, metafizica, fiziologie, citate de lectura... N. Steinhardt dovedeste aceeasi uluitoare forta de patrundere in adevarul lucrurilor dincolo de coaja groasa a locului comun. Literatura noastra s-a imbogatit cu o carte de prima mina, la care vom simti nevoia sa ne intoarcem nu o data, in clipe de restriste, dar si de bucurie.” (Nicolae Manolescu) Seria de autor „N. Steinhardt” apare in coeditare cu Manastirea „Sfinta Ana” Rohia.

Citeşte şi:

> Cele mai crunte batai din literatura

> Cele mai frumoase povesti de dragoste

> Cei mai tari detectivi

> Castigatorii primei saptamani de concurs

Ne puteți urmări și pe Google News