Mai devreme sau mai târziu, evenimentul petrecut ieri la Grădina Botanică din Cluj tot ar fi avut loc.
Era doar o chestiune de timp. Asta pentru că mulţi dintre componenţii actualei generaţii a echipei naţionale au mari carenţe comportamentale. La fel şi unii dintre reprezentanţii presei, scoliţi la „Facultatea de Jurnalistică“ de pe Aleea Alexandru numărul 1, la „palatul“ celui mai mediatizat om din istoria României. Faptul ca Lobonţ i-a luat la pietre şi la înjurături pe ziarişti, numindu-i „şobolani“ doar pentru că aceştia i-au încălcat intimitatea într-un loc public, nu miră pe nimeni.
Lobonţ nu mai e de mult personajul simpatic de acum câţiva ani. În 1997, când a coborât din trenul de Hunedoara pe peronul Gării de Nord din Bucureşti, cu o geantă ruptă, Lobonţ a promis că banii şi faima nu-l vor schimba. A fost răsfăţatul presei pentru multă vreme, iar ştirile referitoare la alarma mâncată de şoarece de la maşina sa invadau paginile ziarelor. Prietenos şi modest, ardeleanul era cruţat de jurnalişti chiar şi atunci când călca în străchini. Şi slavă Domnului, asta se întâmpla destul de des.
Banii şi faima l-au schimbat însă pe omul care era atât de mândru de prima sa maşină, o Dacia 1310 albă, cumpărată la mâna a doua. Pământeanul care nu se sfia să îşi facă un sandvici cu parizer de pasăre ori cu pateu de ficat chiar pe banca din faţa magazinului s-a transformat în extraterestru. Nu mai cunoaşte şi nu mai respectă pe nimeni. Pentru Lobonţ, jurnaliştii sunt acum nişte „şobolani“. Cu unii chiar merită să se poarte astfel. Faţă de mulţi însă, domnul Bogdan Lobonţ e dator. Portarul echipei naţionale să nu uite că „şobolanii“ l-au făcut mare. „Şobolanii“ au fost cei care i-au fost alături lui Lobonţ în cei cinci ani petrecuţi în Olanda, când nu a prins decât de 49 de ori tricoul lui Ajax Amsterdam. O ţigară în Grădina Botanică din Cluj putea fi fumată chiar şi cu jurnaliştii de faţă, dacă Lobonţ ar fi ştiut să se comporte. El ar fi trebuit să aibă înţelegere pentru jurnaliştii sătui de interdicţiile lui Victor Piţurcă, un selecţioner care le-a confiscat românilor bunul cel mai de preţ: echipa naţională.