ADRIAN GEORGESCU: Promisiuni electorale

ADRIAN GEORGESCU: Promisiuni electorale

Când primăria a defrişat copacii din spatele blocului, lăsând doar CET-ul, toţi locatarii am început să ne dăm cu părerea despre ce se va construi acolo.

Cunoscând pasiunea primarului de sector pentru arteziene, unii opinau că va fi instalată o ţâşnitoare gigantică, cu jeturi multicolore. Alţii ziceau că va fi o pădurice de palmieri, ca în sectorul vecin, sau măcar un pâlc de sequoia.

Majoritatea speram însă la o parcare. În zona noastră, maşinile stau pe cinci rânduri. Ca să ieşi duminică de pe primul şir, trebuie să te programezi de marţi dimineaţă. În faţă, la stradă, e şi mai complicat. Trotuarul a fost decupat, iar cei de la C, dacă fac un pas mai mare la ieşirea din lift, se suie direct în autobuz. Pentru cei care vin în vizită la cineva de la scara A, s-au instalat chiar indicatoare turistice, ca pe traseele montane.

„Va fi un bloc mic“, ne-a lămurit primă- ria. „Maximum P+4“. Însă doar adâncimea fundaţiei era cât un P+4 şi, tot săpând, s-au intersectat cu metroul. Întrucât edilul-şef promisese în campanie noi staţii de metrou, situaţia s-a rezolvat prin construirea uneia intermediare, strict pentru locatarii noului bloc. Primarul nu a uitat însă de problema noastră cu parcarea, punându-ne la dispoziţie locuri cu plată în afara oraşului.

Noul bloc e minunat, iar heliportul de pe acoperiş nici nu ne mai deranjează. E drept, până ce piloţii au învăţat parcarea verticală, au transformat arborii rămaşi în zonă în copă cei bonsai, dar blocul e atât de înalt, încât zgomotul elicopterelor abia de mai ajunge până la noi. Şi primarul general a fost om de cuvânt. După ce a construit autostrada suspendată, magazinele de la parter au dat faliment, dar la etajul 2 au înflorit iniţiativele private. Vasileştii au deschis un atelier de vulcanizare în balcon, iar madam Chiriac a montat chiar o pompă de benzină. Cei de la 3 şi de la 4 au protestat vehement împotriva poluării, cerând redistribuirea costurilor la întreţinere. Au jurat că-l vor vota pe candidatul Puterii, care a promis că va construi o altă autostradă deasupra celei suspendate.

Majoritatea îl susţinem însă pe actualul primar general, care a rezolvat desele căderi de curent, montând o turbină eoliană lângă CET. Cum în spatele blocului nu prea bate vântul, până la urmă turbina a fost pusă în mişcare cu energie de la CET. Acum nu mai avem deloc curent, însă de la ferestrele noilor vecini vine suficientă lumină. Iar dacă laşi ferestrele deschise, nici nu mai ai nevoie de aer condiţionat: elicea turbinei face să pătrundă o briză plăcută.

Comentaţi pe www.adriangeorgescu.ro

Ne puteți urmări și pe Google News