Concurs de tras cu arcul

Concurs de tras cu arcul

Circa şaizeci de sportivi şi-au demonstrat îndemânarea în mânuirea arcului din lemn şi fără sistem de ochire, în cadrul primei competiţii oficiale de tir cu arcul tradiţional din România, care a avut loc la Oradea.

Ploaia care părea să curgă fără încetare vinerea trecută le-a dat organizatorilor fiori reci pe şira spinării. Ziua de sâmbătă le-a adus celor aproximativ 60 de concurenţi din toată ţara temperaturi de 20-22 de grade Celsius şi un cer senin.

„Este prima ediţie a unei competiţii oficiale desfăşurate în România în care am introdus şi proba de arc tradiţional. Nicăieri până la Oradea nu am întâlnit atât de multe solicitări pentru această categorie de concurs. Aici am avut vreo 30-40 de sportivi“, a declarat Adriana Hoppe, antrenor federal şi reprezentantul Federaţiei Române de Tir cu Arcul.   Pe lângă categoria „arc tradiţional“, sportivii au trebuit să-şi demonstreze abilităţile de buni ţintaşi şi la categoriile „arc olimpic“, cu sistem de ochire simplu şi „arc compound“, cu sistem antirecul. Deşi nu pare un sport epuizant, tirul cu arcul nu e un sport la-ndemâna oricui. „Efectiv, mintea ţi se goleşte total. Îţi este solicitată atât de mult atenţia încât nu te mai poţi gândi la nimic. Ajungi să vizualizezi săgeata în drumul ei spre centrul ţintei. După două ore de antrenament, mi se pare că găsesc mult mai repede soluţii pentru rezolvarea problemelor cotidiene“, a explicat Mircea Stroe, preşedintele clubului „Red Point“ Oradea, organizatorul competiţiei. La 5 ani, competitor Sportul cu săgeţi şi-a găsit adepţi şi în rândul copiilor. Kriste Hunor are 5 ani şi a fost cel mai mic participant la competiţia de la Oradea. „Sunt pasionat de vreo doi ani de tirul cu arcul. Îmi place şi consider că este un sport care impune multă disciplină unei persoane. De mic, l-am luat pe puşti peste tot cu mine, la toate competiţiile oficiale sau neoficiale la care am participat. Îi place tare mult. Noi locuim în Sălacea şi dimineaţă m-a trezit la 5.00 ca să ajungem pe la 8.00 în Oradea“, povesteşte Kriste Tamas, tatăl băieţelului. Micuţul şi-a adjudecat locul I la „arc tradiţional copii“ şi locul al treilea la „arc olimpic“.

Ne puteți urmări și pe Google News