Românii, despre eliminarea vizelor pentru USA

Românii, despre eliminarea vizelor pentru USA

Cristi Văduva din SUA, un român de 23 de ani care a emigrat din România acum un an, a scris pe blogul său un articol interesant cu privire la eliminarea vizelor necesare tuturor celor care vor să intre pe teritorul american.

S-a tot discutat în ultimul timp despre eliminarea vizelor către SUA. Bush ne-a refuzat cât se poate de diplomatic cu tradiţionalul “mai negociem”, însă hai să judecăm lucrurile puţin:

Evident, îmi doresc să se elimine vizele, care de fapt sunt un mare obstacol în calea multor oameni cu bune intenţii. Am citit multe forumuri despre acest subiect. Mulţi vor să vină în state să-şi viziteze prieteni, să încerce un alt stil de viaţă sau pur şi simplu din plăcerea de a călătorii.

Ei bine, sunt foarte multe cazuri în care persoane cu bune intenţii au fost refuzate, pentru simplu motiv că doamna de la ghişeu s-a trezit cu faţa la cearceaf.

Ne puteți urmări și pe Google News

Dacă n-aş fi văzut, n-aş fi comentat, însă am trecut şi eu de două ori pe la ambasadă. Norocos cum sunt am luat viza de fiecare dată, însă alţii au fost refuzaţi pentru motive cel puţin penibile. Unii dintre studenţii înscrişi pentru viza J1 (summer work & travel) au fost refuzaţi pentru note mici, chiar dacă aveau media peste 8, în timp ce eu am luat viza cu medie puţin peste 6 (da, notele n-au fost punctul meu forte în facultate).

Mi-ar plăce să-mi vină părinţii în vizită, dar slabe şanse, din cauza vizelor.

Există însă şi o parte bună a vizelor. Românii (de fapt europenii în general) sunt destul de bine văzuţi în SUA şi parcă n-aş vrea să napustească “concetăţenii noştri cei bronzaţi”, să invadeze intersecţiile la spălat parbrize sau la furat de portofele. N-aş vrea să ajungem şi în USA cum suntem în Italia, Spania, Franţa, Germania, Anglia (sau chiar ca în Cehia) unde, când vezi un român, te fereşti ca de dracu'. CONCLUZIE: Mi-aş dori din suflet eliminarea vizelor, însă trebuie să avem mare grijă şi ce fel de români ajung în SUA. Deja am cam 3+9 luni şi n-am auzit niciun american să zică ceva rău despre vreun român. Ar fi păcat să ne stricăm imaginea şi pe acest continent, însă greu de împăcat şi capra şi varza.

Sondaj: În cât timp crezi că se vor scoate vizele către SUA? Sursa: vaduva.ro