Când trebuie să-ţi schimbi obligatoriu slujba

Când trebuie să-ţi schimbi obligatoriu slujba

Dacă nu te mai motivează nimic din ceea ce faci la serviciu, este cazul să schimbi departamentul sau chiar firma pentru care lucrezi.

Dimineţile tale încep tot mai prost şi nu mai ai „tragere de inimă“ să ieşi pe uşa casei şi mai ales să intri pe cea de la birou? Toate sarcinile au ajuns să fie o pacoste, în loc de o provocare? Este clar că ai nevoie de o schimbare.

„Nu neapărat de companie! Poate fi vorba de o plafonare de care superiorul tău este sau nu conştient. Împreună cu acesta şi cu departamentul de HR, schimbarea poate lua forma unor cursuri, unor sarcini noi sau a unui job într-un alt departament, dar în aceeaşi firmă“, spune Ioana Moholea, project manager al firmei Perspective Group.

Şi Camelia Buburuz, directorul de resurse umane al hotelului JW Marriott Bucharest, spune că, dacă te-ai plictisit de ceea ce faci şi vrei o schimbare radicală în carieră, nu trebuie să demisionezi.

Poţi să discuţi cu şefii tăi despre această problemă şi să-i întrebi dacă există posibilitatea să lucrezi în alt domeniu, dar în aceeaşi firmă.

„Dacă discuţiile cu superiorii nu par să mai aibă sens şi promisiunile se transformă mereu în iluzii, chiar şi o schimbare radicală de mediu poate fi soluţia“, este de părere Ioana Moholea.

Dacă nu poţi avansa, caută altă companie!

De asemenea, dacă lucrezi de ceva timp pe aceeaşi poziţie şi ţi-ai dat seama că aceasta nu ţi se mai potriveşte, este cazul să-ţi cauţi altceva de lucru. „Dacă eşti genul de persoană care vrea să-şi dezvolte cariera şi să avanseze, dar în cadrul firmei pentru care lucrezi nu s-a ivit nicio oportunitate şi nici nu sunt şanse ca acest lucru să se întâmple vreodată, este cazul să-ţi găseşti o slujbă pe măsura ta într-o altă firmă“, este de părere Camelia Buburuz.

Se poate întâmpla să alegi un alt „drum“ şi în urma unei propuneri foarte tentante din partea unei alte firme. „Dacă ceva similar nu se poate materializa la locul actual de muncă, această schimbare este o consecinţă firească“, explică Ioana Moholea.

Ineficienţa cântăreşte greu în decizia plecării

Dacă nu mai eşti motivat de sarcinile pe care le ai de îndeplinit şi nici şeful tău nu-ţi oferă alte variante, cu siguranţă nu trebuie să mai stai pe gânduri. Schimbă locul de muncă!

„Şi ineficienţa, şi calitatea scăzută a rezultatelor, dar şi feed-back-ul negativ al celorlalţi sunt indicii evidente că ceva nu funcţionează bine şi că trebuie să iei atitudine“, spune Ioana Moholea. Se poate întâmpla ca relaţia ta cu colegii sau cu şefii să nu fie una foarte bună şi din această cauză să lipsească rezultatele. Şi în acest caz, înainte de a începe căutarea unei alte slujbe, trebuie să încerci să îmbunătăţeşti relaţia defectuoasă cu colegii ori cu şefii.

Încearcă să previi!

Dacă nu vrei să te plafonezi şi să previi toate aceste lucruri, este bine să discuţi (din timp!) cu şeful tău direct. „Roagă-l să-ţi ofere mai multe responsabilităţ i, eventual un proiect prin care să îi arăţi că poţi mai mult“, spune Mihaela Stroe, general manager al companiei Acta Nonverbal.

Ne puteți urmări și pe Google News