Andreea Marin, o zână la New York

Andreea Marin, o zână la New York

Vedeta şi-a prezentat proiectele la sediul ONU din Statele Unite.

După câteva zile de odihnă, de care amândoi spun că aveau nevoie după botezul micuţei Ana Violeta, atât Andreea Marin, cât şi soţul ei, Ştefan Bănică Jr., şi-au reluat proiectele profesionale. Andreea Marin a plecat la sfârşitul săptămânii trecute la New York, pentru a participa, în calitate de ambasador UNICEF al Bunăvoinţei în România, la o conferinţă organizată la sediul ONU.

„Am avut întâlniri cu profesionişti aflaţi la vârful organizaţiei mondiale, inclusiv cu directorul executiv al UNICEF, iar efectele concrete ale acestor întâlniri se vor vedea în curând pe micile ecrane româneşti, la Gala UNICEF de anul acesta“, spune Andreea Marin. Andreea pregăteşte o nouă gală

Vedeta, care este Ambasador al Bunăvoinţei din anul 2005, s-a implicat de-a lungul timpului în programele derulate de această organizaţie în România, iar acum, spune ea, e mândră că gala televizată pe care a moderat-o anul trecut a fost singura producţie TV proiectată în cadrul unei conferinţe ONU la New York.

„Premiera în televiziune a Galei UNICEF de anul trecut, în care românii s-au implicat direct prin donaţii prin intermediul TVR 1, alături de sute de personalităţi din toate domeniile, inclusiv preşedintele ţării, a fost un centru de atenţie ieri-seară, la ONU, având în vedere suma impresionantă adunată în doar câteva ore, aproximativ 700.000 de euro“, spune vedeta.

Andreea Marin, alături de membrii misiunii permanente a României la ONU, a prezentat, la conferinţa de miercuri, câteva proiecte privind copiii cu dizabilităţi, stigmatizaţi şi discriminaţi, cărora li se refuză accesul în sistemul de educaţie sau de servicii medicale. Şedinţă „la vârf“ Potrivit statisticilor UNICEF, în România trăiesc aproximativ 68.000 de copii cu dizabilităţi, iar în lume - peste 200.000.000. Conferinţa, la care au fost invitaţi reprezentanţi ai misiunilor diplomatice ONU şi UNICEF din întreaga lume şi specialişti în domeniu, a fost organizată în perspectiva intrării în vigoare a convenţiei ONU pentru persoanele cu dizabilităţi, ce urmează a fi ratificată de 20 de state membre ONU.

„Am fost onorată să iau cuvântul alături de profesorul Iulia Moţoc, membru în Comitetul Drepturilor Omului al Naţiunilor Unite, şi de doctor Dana Jianu, a cărei invenţie, o păpuşă specială pentru copiii cu dizabilităţi, a fost premiată cu medalia de aur la saloanele internaţionale de invenţii de la Bruxelles şi Geneva“, spune Andreea Marin.

Ne puteți urmări și pe Google News