Filmul „Schimb de prizonieri“, în care personajul lui Paul Walker îşi schimbă identitatea, aduce în prim-plan violenţa şi cruzimea teroriştilor, dar şi ale profesioniştilor poliţişti.
Un nou film-eveniment este distribuit astăzi pe DVD împreună cu „Evenimentul zilei“: „Schimb de prizonieri“ / „The Death and Life of Bobby Z“, regizat „proaspăt“, în 2007, de americanul John Herzfeld. Filmul face furori printre cumpărătorii de DVD-uri, de la lansarea sa, exclusiv pe acest suport, în premieră pe 18 iunie 2007 (în Grecia) şi pe 4 septembrie 2007 în America. Picioare în gură şi sub centură Violenţa nelimitată şi acţiunea tensionată, care-ţi urcă adrenalina şi te fac să te dai de ceasul morţii, sunt la ele acasă în acest film. Dorinţa de sânge, pumni, picioare în gură şi lovituri sub centură (la propriu şi la figurat) a privitorului este satisfăcută din plin. Motivul principal al acestui succes de proporţii este prezenţa în rolul principal a cunoscutului şi apreciatului Paul Walker, starul filmelor de acţiune americane.
Tim Kearney (Paul Walker), un fost puşcaş marin, se aşteaptă să-şi petreacă restul zilelor în închisoare, din cauza impulsivităţii de care a dat dovadă. Un agent FBI, pe nume Tad Gruzsa (Laurence Fishburne), îi face o ofertă imposibil de refuzat: libertatea, cu condiţia să preia identitatea lui Bobby Z, un „lord“ al traficului de droguri recent decedat, în cadrul unui schimb de ostatici cu un alt lord al crimei organizate, un mafiot mexican care-l deţine pe unul dintre agenţii FBI-ului. Lucrurile nu merg însă conform planului şi chiar se strică rău: Tim află că este primul pe lista Brigăzii Antidrog a celor mai căutaţi infractori şi este urmărit, pentru a fi lichidat, de nişte vechi duşmani ai celui cu care este confundat. Colac peste pupăză, Tim se „pricopseşte“, în această goană infernală, cu fiul în vârstă de 12 ani al adevăratului Bobby Z (personaj introdus pentru a satisface şi femeile mai sensibile, care nu se dau în vânt după acţiune, dar doresc să „verse“ câteva lacrimi). Walker, „furios şi iute“ Seria „Furios şi iute“ l-a făcut celebru pe Paul Walker în toată lumea, el jucând de-a lungul vremii, în ultimii 23 de ani, în nu mai puţin de 31 de producţii, iar la filmul „Schimb de prizonieri“ şi-a „băgat coada“ chiar şi în calitate de producător. Totodată, Paul Walker este posesorul de invidiat a nu mai puţin de cinci premii şi cinci nominalizări la distincţii importante din lumea filmului american.
În jurul lui Walker roiesc alte superstaruri ale filmului de acţiune, cu crime, sânge şi adrenalină din belşug: Laurence Fishburne (cunoscut ca negrul chelios din seria de imens succes „Matrix“), Jason Lewis, Jarrod Bunch, Keith Carradine, Joaquim de Almeida, Rob şi Jason Flemyng, Jacob Vargas, Olivia Wilde. Rusul Oleg Taktarov, star al filmelor de acţiune americane, joacă în toate filmele în care-l distribuie regizorul John Herzfeld (vezi mai vechiul „15 minute“, în care-i dădea replica lui Robert De Niro) câte un personaj numit... Oleg, ceea ce spune multe despre imaginaţia realizatorilor de la Hollywood. Mai trebuie spus că filmul „Schimb de prizonieri“, distribuit de EVZ în „Săptămâna Femeii“, ecranizează un cunoscut roman al apreciatului scriitor Don Winslow. Asupra unei cărţi a sa, „Frankie Machine“, se va apleca anul viitor şi aclamatul regizor Michael Mann. „TÂNĂR ŞI NELINIŞTIT“ Actorul Walker are un câine, Zero Paul William Walker IV s-a născut pe 12 septembrie 1973, în California, iar idolul său este oceanograful Jacques-Yves Cousteau. Pe câinele superstarului îl cheamă Zero. Lista de premii a actorului este de tot hazul: în 1994, a fost nominalizat la premiile pentru soap opera şi la Young Artist ca fiind cel mai uimitor debutant, în „Tânăr şi neliniştit“; în 2000, a câştigat Young Hollywood Award ca şi cea mai excitantă faţă nouă de bărbat; în 2003, a câştigat premiul Teen Choice, fiind ales de adolescenţii americani pentru cea mai bună chimie într-un film, între el şi maşina sa, în „Furios şi iute 2“. Un alt premiu important este MTV Movie Award, în 2002, pentru cel mai bun cuplu, făcut cu Vin Diesel în „Furios şi iute“. Obsesia actorului pentru maşini, dar şi machismul său sunt arătate şi de declaraţiile sale publice: „Vreau să mă căsătoresc. Mă gândesc mult la asta. Dar mă gândesc şi la maşinile mele, aşa că poate priorităţile mele nu sunt chiar în această ordine“. Şi alta: „Viaţa e prea scurtă. Şi cel mai mare blestem este să te îndrăgosteşti de cineva“. Walker e pasionat de surf, pe care-l consideră „un fel de experienţă zen“.