Big Brother pentru Liga I

Big Brother pentru Liga I

După ce a fost pus pe liber de George Copos, Renzo Rossi, colaboratorul antrenorului Cristiano Bergodi, nu a stat degeaba. Italianul a devenit reprezentantul pentru România al proiectului DigitalSoccer.

Este vorba despre o bază de date foarte amănunţită a meciurilor de fotbal din Europa. Fiecare jucător este monitorizat minut cu minut, iar la final antrenorul poate şti unde s-a pierdut sau unde s-a câştigat un meci“, explică Rossi.

Stocarea tuturor informaţiilor se face în Italia, iar datele sunt furnizate apoi, prin intermediul unui software, celor care au cumpărat programul. Costurile pornesc de la 15.000 de euro pe sezon, pachetele cele mai costisitoare incluzând şi înregistrările complete ale partidelor. Fiecare cumpărător îşi poate personaliza preferinţele. Ţinta: tinerii tehnicieni „Fotbalul românesc este de multă vreme monitorizat de cei de la DigitalSoccer şi, în trecut, asta a ajutat echipele străine care au jucat cu formaţii româneşti în cupele europene. Antrenorii nu mai trebuie să piardă câte 10 ore ca să vadă 5 meciuri, pentru că tot ce au nevoie, de la acoperire teritorială la numărul de pase greşite al fiecărui jucător, se află în software-ul de la DigitalSoccer“, spune Rossi.   Acesta povesteşte cum jucătorii adorm de multe ori la şedinţele tehnice în care trebuie să stea 90 de minute şi să urmărească un meci al adversarilor: „Îi vedeam pe câte unii cum le cădea capul pe umărul colegului. Jucătorul are nevoie de informaţii condensate: să ştie că adversarul său din meciul viitor a reuşit în ultimul an 250 de driblinguri din 300 de încercări sau că în ultimele 10 partide a recuperat 40 de baloane“.

Deşi n-a apucat să prezinte programul antrenorilor din Liga I, Rossi este încrezător că această inovaţie va prinde mai ales la tinerii tehnicieni. „Vreau să se înţeleagă bine: programul ăsta nu vine să schimbe ideile vreunui antrenor, ci îl ajută să-şi cunoască mai bine echipa şi să nu fie luat prin surprindere de adversari“, încearcă Rossi să-i convingă pe potenţialii cumpărători.   România, a doua casă Renzo Rossi a ajuns în România în anul 1995, când a intrat în afaceri cu mobilă şi a deschis câteva restaurante. „Am fotbalul în sânge, când văd mingea de fotbal sunt ca un copil. Aşa că, în momentul în care domnul Constantin Iacov m-a rugat să-i găsesc un antrenor italian, l-am chemat pe Cristiano (n.r. - Bergodi) şi am lăsat afacerile deoparte, revenind la fotbal“, dezvăluie Rossi, care a jucat în echipa de fotbal în sală a clubului Lazio Roma.

Ne puteți urmări și pe Google News