Totul despre „Sexting”, cu Loredana Groza

Totul despre „Sexting”, cu Loredana Groza

După ce şi-a lansat primul album în limba engleză, cântăreaţa debutează în literatură cu un volum care poate fi gasit, începând de astăzi, în librării.

„Dacă eşti tânără şi neliniştită de talentul pe care nu îl ai şi vrei să le dai peste bot vecinilor care clevetesc că freci menta prin discoteci, calea cea mai sigură e showbiz-ul... Îţi găseşti un fraier – pardon, sponsor, cu bani, sensibil la minore – şi faci trocul. Îţi amanetezi trupul şi apari pe sticlă. Ce contează că succesul tău e sezonier? Cam ăsta ar fi scenariul ideal de a te trezi peste noapte cu succesul în braţe, copil bastard de altfel, dar şi cu o pereche de silicoane bonus din partea casei”, le dă un sfat Loredana Groza amatoarelor, în primul volum în care îşi încearcă scriitura şi care poate fi găsit de astăzi în librării.

După ce şi-a lansat primul album exclusiv în limba engleză şi a anunţat un al doilea, Loredana continuă cu o primă carte, numită „Sexting” (Editura Coreus), a cărei lansare oficială e programată pe 10 iulie. O carte în care Lori ne anunţă că a lăsat deoparte inhibiţiile.

„Manechinele viitorului vom fi noi, astea mai minione”

Volumul este împărţiT în trei capitole, „Life”, „Style” şi „Travel”, şi conţine în total 25 de poveşti, despre „oameni mari”, sex,  dragoste, modă, viaţă mondenă şi bărbaţi. Titlul cărţii e un mix între cuvintele „sex” şi „texting”, mai exact noua modă în conversaţii despre sex. „Imaginaţi-vă, când veţi citi aceste texte, că au ajuns la voi direct din emailul meu privat, din mesageria personală... Sexting plăcut!”, le urează Loredana celor care-i vor răsfoi cartea.

Cum lumea mondenă îi e cea mai familiară, vedeta are câte ceva de spus despre mai tot ce ţine de modă şi showbiz, dar se întoarce şi la perioada liceului, povesteşte despre colecţiile sale de „ţoale” şi pantofi, comentează obsesiile femeilor pentru oglindă şi aspectul fizic, teama de întuneric şi fantome şi are câteva opinii despre „scenele care mai de care mai dezinhibate de prejudecăţi” ale celor care, „îmbătaţi de sex acvatic şi delicii bahice”, practică „sex estival” la Vama Veche.

Câteva dintre consideraţiile Loredanei se leagă de cum vor arăta manechinele secolelor ce vor urma (vor avea înălţimea şi greutatea ei) şi de privaţiunile pe care le îndură modelele („Numai viaţă de manechin să nu ai!”). „Manechinele viitorului vom fi noi, astea mai minione şi mai zdravene. S-a făcut un studiu şi se pare că prototipul clasic al manechinului, 90-60-90, nu mai are viaţă lungă. Studiul spunea că 80% dintre bărbaţi s-au săturat să tot vadă picioare până în gât şi să trebuiască să ia în braţe 30 de kile de oase. Dar ce oase! Numai viaţă de manechin să nu ai! Să nu poţi tu să te trezeşti noaptea să mănânci o pizza sau o îngheţată cu frişcă! În schimb trebuie să te duci zilnic la sală şi să te epilezi”, scrie Loredana.

Ce e sexul estival

Vedeta compară „efervescenţa hormonală” de la Vama Veche cu cea din Cartierul Roşu din Amsterdam, cu deosebirea capitală că în oraşul cu pricina „free love e pe lovele şi asta parcă rupe vraja, făcând dragostea obscenă”:  „A mai trecut şi vara asta, vara lui 2007. Câte dintre voi aţi reinventat dragostea sau aţi descoperit-o mai dezbrăcată ca niciodată? Sexul estival se pare că e cel mai indicat pentru asta. Are o doză mare de pasiune şi imprevizibil, e torid şi durează doar o vară, fără obligaţii ulterioare. Dragostea sezonieră e preferată de foarte mulţi. Cine a ajuns în Vama Veche în vara asta a putut să vadă cu ochii lui că free love există. O plimbare pe ţărmul marii poate să-ţi aducă prin faţa ochilor scene care mai de care mai dezinhibate de prejudecăţi. Oameni goi care fac baie, alţii care fac dragoste printre valuri, iar pe plajă multe corturi se comportă ca şi cum ar fi cuprinse brusc de cutremur. Imaginaţia nu ţi-e pusă greu la încercare, pentru că pudoarea e un cuvânt care nu există pe fâşia asta de lume. În toată această efervescenţă hormonală nu e totuşi nimic vulgar sau nepotrivit. Normal că te încearcă o oarecare jenă când, fără să vrei, eşti martorul intimităţii deşanţate a unora, care-ţi sar în drum îmbătaţi de sex acvatic şi delicii bahice, dar stânjeneala pe care o simţi este mai puţin ruşinată decât la vederea fetelor din vitrinele cartierului roşu din Amsterdam. Acolo free love e pe lovele şi asta parca rupe vraja, făcând dragostea obscenă. La Vama, fetele iubesc şi se lasă iubite free of charge”.

CĂRŢI-VIP

Cristina Stamate şi „copiii de hârtie”

Alte două cărţi ale unor vedete se află deja în librării sau sunt în curs de editare: „Femeia Hopa-Mitică - Poveşti din lumea care mă-ncojoară”, de Cristina Stamate, şi „Nişte răspunsuri”, de Mihaela Rădulescu.

Volumul Cristinei Stamate, lansat săptămâna trecută, la Bookfest, cuprinde frânturi din viaţă, din viaţa sa de artist dedicată Teatrului de Revistă „Constantin Tănase” şi surprinse, ca şi pe scenă, în cheie tragicomică. Cu această carte, artista deschide o fereastră spre lumea din stradă, o lume pestriţă, gălăgioasă, colorată, autentică. „Am ales acest titlu cu gândul la femeia care reuşeşte să treacă peste toate greutăţile vieţii, la femeia simplă dar puternică. Cele 320 de pagini cuprind  peste 90 de poveşti pe care Cristina Stamate le numeşte „copiii ei de hârtie”.

„Mi-e teamă să le numesc  eseuri pentru că am citit  eseuri de Cioran şi nu există asemănare. Schiţe... a scris Caragiale aşa că îmi bat singură obrazul în oglindă şi îmi zic „Haida, fată, stai pe loc” motiv pentru care le numesc pur şi simplu «copiii mei de hârtie» pentru că eu nu am copii”, a declarat Cristina Stamate. Volumul publicat de Meteor Press a fost cel mai cerut titlu la standul editurii, la Bookfest, cu 480 de exemplare vândute.

„Nişte răspunsuri” de la Mihaela Rădulescu

După ce, în mai 2007, Mihaela Rădulescu a vorbit „Despre lucrurile simple”, iar cartea a fost un bestseller, cu peste 50 000 de exemplare vândute, fosta vedetă a Antenei 1 le va oferi cititorilor „Nişte răspunsuri”, un volum care va apărea peste două săptămâni la editura Polirom. Cartea, cu articole jurnalistice şi povestiri, va cuprinde şi o serie de caricaturi semnate de Horaţiu Mălăele.

SUCCES. Cristina Stamate a fost cel mai vândut autor al Editurii Meteor Press la Târgul de carte Bookfest

IMAGINAŢIE

„Povestea lui Lost Angel”, o istorie biblică în stil manga

Cântăreţul Daniel Serdaru, alias Lost Angel, şi-a lansat, luni seară, cartea pentru copii „Povestea lui Lost Angel” (Editura Iulian), la ceainăria Teatrului Act din Bucureşti. Printre invitaţi s-au numărat şi actriţele Maia Morgenstern, Magda Catone, Afrodita Androne, Cerasela Constantin sau cântăreaţa de jazz Ozana Barabancea, care a susţinut un mic recital. Cartea a fost concepută odată cu albumul de debut, „Lost Angel” (care a apărut pe piaţă în primăvara anului trecut), însă abia acum a fost finalizată. „Povestea lui Lost Angel” are şi o variantă audio, care cuprinde pasaje citite de câteva actriţe, printre care şi Maia Morgenstern.

„Şi cartea şi albumul se completează reciproc. Personajul pe care îl propune, un înger pierdut, este de fapt o atitudine romantică voită. Mi-am propus să construiesc, prin această carte, un concept şi o imagine specifice stilului manga. Îmi place foarte tare stilul, de fapt aşa mi-a venit şi ideea numelui cărţii, Lost Angel fiind un personaj din cultura manga. Manga este o tendinţă a japonezilor de a se apropia de Occident, s-a dezvoltat foarte mult în anii ’50. Am înţeles că există foarte multe şcoli de dans manga, magazine de haine sau desene animate. Povestea cărţii am luat-o din Biblie, eu am terminat Teologia şi mă învârt cumva în zona asta, este vorba despre două pasaje pe care teologii nu le explică foarte bine nici în ziua de azi... se spune că fiii lui Dumnezeu, şi nu explică foarte bine cine sunt ei, le-au văzut pe fiicele oamenilor şi s-au îndrăgostit de ele şi au avut copiii cu ele. Şi de aici eu continui povestea: cum au descoperit îngerii pământul, cum s-au îndrăgostit de pământence, iar din iubirea lor s-au născut nişte creaturi fantastice jumate îngeri, jumate oameni”, a spus Daniel Serdaru. (Andreea Marinescu)

Ne puteți urmări și pe Google News