Cum ajungi, unde te cazezi şi ce poţi vizita pe coasta lusitană

Cum ajungi, unde te cazezi şi ce poţi vizita pe coasta lusitană

Singura modalitatea utilă este transportul aerian, distanţa faţă de România fiind foarte mare. Dacă ajungi la Algarve, nu părăsi Portugalia fără vizite la Lisabona şi Porto.

CUM AJUNGI LA DESTINAŢIE

Cu o cursă charter din: Bucureşti UNDE TE CAZEZI

Într-unul din hotelurile de trei, patru sau cinci stele.

Pachete: între 600 şi 1.250 de euro, în funcţie de hotelul ales şi regimul de masă

OBIECTIVE

O zi în Lisabona. Aflată la câteva ore distanţă, capitala Portugaliei te cucereşte în timp ce colinzi pe străduţele ei înguste, pătrunzi în cetatea Sao Jorge şi îţi rătăceşti privirile în văzduh, cu ochii la Podul 25 Aprilie. Vei fi încântat de Catedrala Sf. Jeronimo şi abia te vei dezlipi de cochetele taverne din port. O zi nu este suficientă pentru a descoperi toate secretele zonei, dar îţi va stârni apetitul ca să revii. Poţi face totuşi un tur prin centrul vechi cu celebrul tramvai 28, cel mai vechi mijloc de transport din oraş.

Jeep safari. O zi întreagă într-un jeep decapotabil care se avântă printre copaci şi plante exotice este porţia de aventură pentru cei care vor să schimbe peisajul oceanistic cu cel al vieţii la ţară. Chiar dacă nu vei vedea animale sălbatice - poate doar după vinul de la prânz-, te vei bucura de câteva ore în mijlocul naturii şi vei vedea sate ce ţi se vor părea extrase din cărţi, cu străduţe împănate de flori şi case albe, rânduite cuminţi de-o parte şi de alta.  

Algar Seco. Puţini turişti rezistă tentaţiei de a escalada roca marcată de ape şi vânt, din apropierea regiunii Carvoiero. Pe alocuri, paşii îi poartă spre adâncuri, prin peşteri şi tuneluri inundate sau pe margini înguste, de-a lungul pereţilor de stâncă. Turiştii sunt bine-veniţi în orice anotimp, dar, pentru un spectacol deosebit, pot veni în zilele în care nivelul oceanului e ridicat. Atunci apa inundă grotele şi le transformă într-o uriaşă orgă marină.

Rezervaţia Ria Formosa. Se întinde pe 60 de kilometri, are peste 80 de specii de peşti şi peste 200 de specii de păsări. Acestea pot fi admirate într-o plimbare cu barca pe canale, printre năvoadele pescarilor, ocazie perfectă pentru o mică oprire pe una dintre insulele pustii. De jur împrejur, apă şi vegetaţie, întrerupte doar de malurile ce ascund, din loc în loc, mici case de pescari, nelocuite şi folosite doar pentru depozitarea uneltelor.   

Catedrala din Faro. Din turnul acesteia ar trebui să-ţi începi incursiunea prin centrul vechi al oraşului. Construită în secolul al XIII-lea din zidurile unei moschei, catedrala este un mix între arhitectura barocă şi cea toscană. Paşii te vor purta apoi în jurul zidurilor oraşului şi ale Castelului, până la Capela Oaselor, locul de odihnă a peste 1.000 de călugări.  

CITIŢI ŞI:

Algarve, happy-end de Europa

 

 

 

 

   

 

   

 

Ne puteți urmări și pe Google News