Pesediştii ameninţă cu ruperea Coaliţiei după europarlamentare

Pesediştii ameninţă cu ruperea Coaliţiei după europarlamentare

Pe măsură ce se apropie alegerile prezidenţiale, disensiunile dintre PDL şi PSD par a se amplifica prin intermediul declaraţiilor de presă, făcând parte dintr-o strategie electorală evidentă. Mai multe voci din PSD ies la rampă pentru a-şi ameninţa partenerii cu ruperea protocolului, după euroalegeri.

Fratele primarului de Constanţa, senatorul Alexandru Mazăre, a declarat azi că mai multe filiale ale partidului sunt nemulţumite de protocolul de guvernare şi că, după scrutinul pentru PE, conducerea PSD s-ar putea reuni în oraşul de la malul mării, cu scopul de a decide dacă va divorţa sau nu de PDL. 

Descoperiri la PSD- 30-40% din filiale sunt nemulţumite

“Peste 30-40 la sută din numărul filialelor sunt nemulţumite de protocol”, a declarat Alexandru Mazăre, care a precizat că această situaţie a fost descoperită recent, cu prilejul teleconferinţei filialelor PSD cu Biroul Permanent. La discuţii au participat preşedintele Mircea Geoană, secretarul general interimar Valeriu Zgonea, miniştrii PSD, precum şi toţi parlamentarii, inclusiv responsabilii de campanie electorală, liderii de filiale şi baronii locali.

Senatorul a susţinut că nemulţumirile semnalate de organizaţia Constanţa, printr-o scrisoare de protest, se regăsesc în toate filialele. "Am constatat că situaţia de la Constanţa nu este singulară şi sunt multe, multe judeţe care sunt în pragul de a rupe acest protocol.(...) Dacă stau să mă gândesc, sunt mai multe judeţe în care protocolul nu funcţionează decât cele în care funcţionează", a susţinut Mazăre.

El a afirmat că, de cele mai multe ori, problemele nu sunt cauzate de tensiuni la nivel local, cât de refuzul miniştrilor PDL de numi oamenii PSD la deconcentrate. Senatorul a precizat că la nivelul judeţului sunt mai multe instituţii unde persoanele propuse de PSD nu au fost instalate în funcţii, nominalizând Autoritatea Rutieră Română, CFR Călători şi SAPARD.   Geoană pregăteşte partidul pentru ieşirea de la guvernare?

“După alegerile europarlamentare vă puteţi aştepta la orice", a continuat Mazăre. "Deocamdată, scopul nostru este să câştigăm aceste alegeri europarlamentare, după care domnul Mircea Geoană a sugerat că vom avea o reuniune aici la Constanţa, la care vor participa preşedintele partidului, vicepreşedinţii partidului, lideri marcanţi din teritoriu, miniştri şi PSD-ul urmează să facă o evaluare a modului în care decurge această colaborare şi protocolul cu PDL şi apoi va fi luată o decizie care îşi va urma traseul statutar. Se va propune o anumită direcţie şi o anumită strategie care urmează a fi dezbătută şi votată în forurile partidului, în Consiliul Naţional şi chiar în congres”, a mai declarat Alexandru Mazăre.

Potrivit acestuia, există posibilitatea de a denunţa protocolul. “Este şi varianta de a denunţa protocolul, de a ne retrage oamenii, miniştrii, ne declarăm partid de opoziţie şi acţionăm ca atare”, a mai comentat  fratele primarului de Constanţa.

Elena se suie pe cal şi vopseşte ouă

Pe lista nemulţumirilor evocate de senatorul PSD figurează şi modul în care Elena Udrea conduce ministerul turismului. Mazăre a criticat-o pentru că se ocupă de cu totul alte chestiuni de imagine în locul măsurilor concrete de susţinere a turismului românesc.

"Am văzut-o cu toţii pe Elena Udrea: se suia pe cal, făcea fel de fel, ouă vopsite. Eu aştept din partea ministrului Turismului nişte măsuri concrete, viabile şi adevărate, nu chestii de-astea, că facem un imn, că facem o campanie lipsită de conţinut. Merg prin Mamaia şi văd bannere Romania-Land of Choice. Nu aici trebuie să promovăm, în Mamaia”, a afirmat senatorul.

Mazăre a precizat că aşteaptă în primul rând măsurile fiscale. "Nu putem să facem turism competitiv cu TVA 19 la sută când vecinii din Bulgaria au 6 la sută TVA-ul pentru servicii turistice externe. Nu putem să facem turism câtă vreme impozitul pe profitul reinvestit este de la cota de 16 la sută, trebuie să fie zero. Tot ceea ce investitorii câştigă şi investesc în turism trebuie să fie cu zero impozitare. Trebuie să găsim soluţii pentru a ajuta finanţările în turism, să creăm un fond prin care să subvenţionăm creditele pentru tot ceea ce înseamnă investiţie în turism”, a mai spus senatorul.

Alexandru Mazăre a mai spus că România trebuie să aibă "o politică coerentă pentru infrastructură“. "Nu putem să facem aici turism câtă vreme linia ferată nu mai este reparată şi facem şase ore de la Bucureşti la Constanţa. Autostrada… n-am mai auzit nimic despre ea. Dacă vrem să mergem în august din Constanţa până în Mangalia facem două ore şi jumătate”, a comentat Mazăre.

Ne puteți urmări și pe Google News