„Onoarea” de interlop, apărată de instanţă!

„Onoarea” de interlop, apărată de instanţă!

Motiv de eliberare: unul dintre „locotenenţii” lui Becali i-a sechestrat pe hoţi pentru a-şi apăra poziţia în lumea interlopă.

Nu există probe care să demonstreze faptul că „locotenenţii” lui Becali ar reprezenta un pericol social. Aceştia nu au încercat să influenţeze martorii sau să se sustragă de la urmărirea penală şi nici măcar „nu au beneficiat de acelaşi tratament ca şi victimele”. Mai mult, unul dintre ei, mai exact Nicolae Dumitraşcu, avea toate motivele să încerce să-i prindă pe hoţii care au furat maşina latifundiarului pentru a-şi apăra poziţia pe care o ocupă „în rândul lumii interlope”.

Deşi poate părea incredibil, toate aceste motive au fost invocate de magistratul Ştefania Bivolaru, de la Judecătoria Sectorului 1, pentru a-i pune în libertate pe cei cinci bodyguarzi ai finanţatorului Stelei, arestaţi alături de acesta pentru lipsire de libertate în mod ilegal. „Părţile vătămate sunt încă deschise la negocieri” Practic, urmând modelul colegilor săi care l-au pus în libertate pe Gigi Becali, judecătoarea Bivolaru a des fiinţat, prin decizia luată vineriseară, nu doar argumentele procurorilor, dar şi pe cele ale judecătorilor care au stabilit că Ştefan Dediu, Cătălin Zmărăndescu, Nicolae Dumitraşcu, Marcel Popa şi Mihai Mila merită să stea după gratii.

Concret, judecătoarea a apreciat că, în acest caz, „nu suntem în prezenţa unui pericol concret pentru ordinea publică, acel sentiment de insecuritate şi revoltă neproducându-se cu intensitatea pe care o asemenea faptă l-ar genera asupra societăţii civile şi nici asupra victimelor care sunt deschise încă la negocieri”.

În ceea ce-l priveşte pe Nicolae Dumitraşcu, magistratul arată că, iniţial, „acesta fusese suspectat de către Gigi Becali de furtul autoturismului, învinuire care, pentru el, ca persoană aparţinând etniei rome, este percepută drept o mare ofensă şi poate să-i zdruncine poziţia pe care o ocupă în rândul lumii interlope, ca urmare a încălcării teritoriului altui interlop”.

Acesta este, în opinia judecătoarei, motivul care l-ar fi determinat pe Dumitraşcu „să încerce să afle cine este adevăratul autor al furtului”. Acestea fiind zise, magistratul consideră că cei cinci nu ar putea împiedica în niciun fel realizarea celor trei expertize (criminalistică, genetică şi informatică) pe care procurorii le mai aşteaptă pentru a finaliza dosarul, mai ales că „acestea ar putea dura în timp”.

Drept urmare, judecătoarea a considerat că este suficient ca aceştia să se prezinte, săptămânal, la Poliţia Capitalei şi să nu poată părăsi Bucureştiul şi Ilfovul până la finalizarea cercetărilor.

Dacă decizia magistratului va fi menţinută şi de judecătorii Tribunalului Bucureşti, Cătălin Zmărăndescu, Ştefan Dediu şi Nicoale Dumitraşcu vor fi liberi începând de sâmbătă-dimineaţă.

RECURS

Tribunalul, aşteptat să ia o decizie joi   Deoarece procurorii au atacat cu recurs decizia pe care judecătoarea Ştefania Bivolaru a luat-o în urma unei şedinţe secrete, cei cinci „locotenenţi” ai lui Becali vor afla, joi, dacă scapă din arest. Practic, trei magistraţi ai Tribunalului Bucureşti sunt aşteptaţi să hotărască dacă argumentele invocate de colega lor sunt corecte sau dacă procurorii au dreptate şi bodyguarzii ar trebui să rămână după gratii încă o lună. „Zmărăndescu, Dediu, Popa şi Mila au toate şansele să scape şi la tribunal, întrucât nu au antecedente penale. Doar Dumitraşcu are cazierul pătat”, susţin avocaţii.

Ne puteți urmări și pe Google News