Oricine a scăpat pe jos un cornet de înghețată știe că el acționează ca un magnet pentru furnici. Pentru aceste insecte care trăiesc în marile orașe, mâncarea de tip junk-food ar putea reprezenta singura sursă de hrană pentru a supraviețui.
”Furnicile care trăiesc printre noi, în orașele noastre, sunt acele specii care pot mânca ce mâncăm și noi și de obicei chiar cu asta se hrănesc”, a explicat Clint Penick, doctor la Universitatea de Stat din Carolina de Nord, pentru The Telegraph.
El este coordonatorul unui studiu potrivit căruia furnicile care trăiesc în mijlocul orașelor au o apetență spre junk-food și carne, spte deosebire de cele care trăiesc în natură.
În cadrul cercetării au fost studiate mai mult de 20 de specii de furnici care trăiesc pe trotuare și în parcuri în Manhattan analizându-le proporţiile de carbon 13, un izotop ce indică ce indică hrana lor. Alimentele ce conțin porumb sau trestie de zahăr (așadar alimentele procesate) și carnea au proporții mai mari de carbon 13.
Cercetătorii au observat că furnicile de pe trotuare și străzi aveau un nivel mai ridicat de carbon 13 față de cele din parcuri și au concluzionat că natura se adaptează la noul ecosistem creat de oameni.