Burse pentru romi

Burse pentru romi

Un număr de 60 de romi pot deveni medici sau farmacişti cu sprijinul Fondului de Educaţie pentru Romi şi al Institutului pentru o Societate Deschisă, care le pun la dispoziţie tot atâtea burse de studiu.

Sunt aşteptaţi să acceseze www.burseromi.ro toţi etnicii interesaţi de o carieră în domeniul sănătăţii. Pot accesa atât liceeni în ultimul an, cu menţiunea că dacă vor fi declaraţi eligibili, trebuie să prezinte dovada înscrierii într-o universitate de medicină.

De asemenea bursele sunt disponibile pentru toţi studenţii de etnie romă care învaţă într-o universitate de medicină sau farmacie acreditată de stat, respectiv într-un colegiu medical, indiferent de forma de studiu (la zi sau fără frecvenţă).   Esenţial este ca până pe 30 mai fiecare dintre cei interesaţi să aplice pentru bursă, accesând pagina web a programului. Bursele vor acoperi toate cheltuielile legate de studiu pe parcusul unui an universitar, incluzând cazarea, transportul, manualele şi rechizitele, taxele de participare la conferinţe, seminarii şi alte evenimente profesionale, abonamente la biblioteci şi baze de date profesionale, astfel încât bursierii să se poată concentra exclusiv pe activitatea academică.

Burse pentru integrare “Acesta nu este un simplu program de burse, în care studentul ia banii şi atât, ci este vorba de o formă de intervenţie  socială la scara populaţiei. Aceste burse nu se dau tinerilor romi numai pentru ca ei să poată deveni medici, ci şi pentru ca ei să devină buni romi, să îşi asume apartenenţa la această etnie. Prin acest proiect se face recuperare etnică, pentru că am ajuns, în România, să avem circa un million de romi invizibili”, explică Mircea Tooma, şeful Agenţiei de Monitorizare a Presei, organizaţie care împreună cu Asociaţia Medicilor Rezidenţi, Centrul de Resurse pentru Comunităţile de Romi şi Sastipen - Centrul Romilor pentru Politici de Sanatate încearcă să convingă romii din întreaga ţară să devină doctori.

Ne puteți urmări și pe Google News