Româncă modestă, caut fermier francez

Româncă modestă, caut fermier francez

REORIENTARE. Recesiunea schimbă gusturile celor care folosesc agenţiile matrimoniale: doamnele îi preferă, mai nou, pe francezi.

După ce aproape 20 de ani au alergat înnebunite după soţi italieni - „imprenditorii” fiind văzuţi ca bărbaţii perfecţi, cu propria afacere, deci cu suficienţi bani pentru a garanta un cămin fericit -, bănăţencele au ajuns să renunţe la visul în care îmbrăcau rochia albă Armani şi se mulţumesc cu fermieri francezi, convinse că aceştia nu le vor reproşa niciodată originea.

Fetele spun că, având un partener francez, împacă „şi capra, şi varza”. Pe de o parte, în Franţa, nu sunt tensiuni faţă de români, iar pe de alta, „trăind la fermă, găina e găină, zarzavaturile cresc în grădină, iar vacile dau lapte, aşa că oricât de dură ar fi criza, vor avea traiul asigurat”, după cum explică una dintre pretendente.

„Nu vreau să mi se strige că-s româncă - ţigancă împuţită şi că m-am dus în Italia ca să-i fur banii. Cu tot scandalul care e în jurul românilor acolo, nu mai ştii ce să faci. Nu vreau probleme. Nu vreau să se uite familia lui urât la mine. Aşa că am decis: fără italieni. E drept că mi-ar fi fost mai uşor să învăţ limba italiană, dar asta e, o să mă descurc”, motivează Miruna L., o profesoară trecută de 40 de ani, care visează să-şi găsească iubitul în străinătate. Asemenea ei, multe dintre femeile care apelează la agenţiile matrimoniale sau paginile web de profil emit aceleaşi pretenţii: vor să cunoască străini, însă nu italieni. Trai ca-n filme

Se pare însă ca bănăţencele vor găsi ceea ce îşi doresc: fermierii din Bretagne sunt cei care îşi caută pereche prin intermediul singurei agenţii matrimoniale din Timişoara. Oferta e imbatabilă: bărbaţii au propriile afaceri în agricultură, ferme cu vaci sau oi, hectare de teren arabil cultivate sau livezi, prin urmare prezintă garanţia unui trai decent. „Poate că nu e cel mai uşor să iei o aşa decizie, dar în Franţa, la ţară, nu se trăieşte ca la noi, diferenţele sunt foarte mari. Am văzut şi în filme, totul e automatizat, sunt toate utilităţile. Fermierii francezi sunt o variantă foarte bună, mai ales acum”, e de părere Laura P., o tânără de 35 de ani, pe care o prietenă a convins-o să încerce să apeleze la o agenţie matrimonială. Siguranţă socială la pachet

Specialiştii sunt de acord că recesiunea schimbă orientările româncelor în ceea ce priveşte bărbaţii, astfel că, în această perioadă, la mare căutare sunt străinii: odată cu traiul în altă ţară, aceştia oferă la pachet siguranţă socială. „Sunt cliente care din start cer un partener din străinătate, iar motivaţia lor este una economică. Dacă partenerul are casă şi serviciu, deja înseamnă ceva. Iar faptul că ştiu că protecţia socială afară e foarte bine pusă la punct, le dă o stare de confort psihic”, explică Adriana Popa, managerul agenţiei matrimoniale.

Oferta e generoasă doar în două direcţii: Italia şi Franţa. Pentru bănăţencele care nu vor pizza, paste, canzzonete şi ultima modă milaneză, oferta masculină serioasă vine din Franţa. Adriana a reuşit să înfiripe deja primele cupluri franco-române, unele dintre fete vizitând fermele viitorilor soţi, în Bretagne, pe cheltuiala francezilor.

Ne puteți urmări și pe Google News