Plasturii antisforăit, în farmacii

Plasturii antisforăit, în farmacii

Noul tratament face respiraţia mai uşoară, reduce congestia nazală şi sforăitul, fiind recomandat inclusiv la răceli.

Un nou tratament pentru sforăit a fost lansat oficial ieri în România. Este vorba despre benzi nazale care uşurează respiraţia, reduc congestia nazală şi sforăitul. Cu ajutorul plasturilor, fluxul de aer de la nivelul nărilor se îmbunătăţeşte cu 31%.

Pentru a-şi face efectul pe termen lung, plasturii trebuie utilizaţi minimum şase nopţi consecutiv şi asta pentru că organismul trebuie să înveţe din nou să respire pe nas, nu pe gură.

Benzile nazale „Respir Uşor” ţin cont şi de tipul de piele pe care îl aveţi, în farmacii găsindu-se plasturi pentru piele normală, uscată sau sensibilă. O cutie cu zece plasturi costă 31,4 lei, iar una cu 30 de plasturi costă 62,8 lei.

Pot fi purtaţi până la 12 ore

Plasturii nazali nu conţin substanţe medicamentoase, iar acţiunea este pur mecanică. „Benzile nazale au un strat superior de culoarea pielii sau transparent şi unul inferior cu adeziv ce se aplică pe nas. Între cele două straturi se găsesc două lamele flexibile. Capetele benzii asigură o purtare stabilă, dar confortabilă a plasturelui. Plasturii se aplică în locul în care se întâlneşte osul nazal cu zgârciul”, explică Monica Faltiska, brand manager GSK.

Plasturii sunt recomandaţi persoanelor care sforăie din diferite cauze, precum congestia nazală cauzată de răceală, gripă ori sarcină, deviaţia de sept, dar şi celor care fac mult sport şi pentru care oxigenarea organismului este foarte importantă. Benzile nazale trebuie folosite în timpul nopţii, cel mult 12 ore, pentru a lăsa apoi pielea să respire. Plasturii care se găsesc momentan în farmaciile din România sunt recomandaţi pentru persoanele cu vârsta de peste 5 ani.

Multe cupluri dorm separat din cauza sforăitorilor

În 54% dintre familii există o persoană care sforăie, arată studiile internaţionale. 90% dintre aceştia sforăie de patru ori pe săptămână.

„Aproximativ 80% dintre cuplurile care se confruntă cu această problemă dorm periodic în camere separate şi aproximativ 9 din 10 afirmă că relaţia lor ar avea de câştigat dacă ar exista o soluţie împotriva sforăitului”, afirmă prof. dr. Ioan Stoicescu, medic pneumolog la Institutul „Marius Nasta”. Sforăitul poate fi cauzat de depozitul de grăsime din jurul gâtului, de obstrucţia din spatele limbii cauzată de „bărbia slabă” sau de nările mici.

„Alte cauze sunt deviaţia de sept, polipii nazali, palatul moale sau mărirea turbulenţei nazale. O complicaţie gravă a sforăitului este sindromul de apnee în somn, adică oprirea respiraţiei de aproximativ zece ori pe oră”, completează Ioan Stoicescu.

Apneea determină scăderea nivelului de oxigen din sânge, provocând boli cerebrale şi cardiace.

  • 40% dintre adulţi sforăie

ALTE PRODUSE

Spray-uri sau aparate pentru căile respiratorii

Episoadele scurte de sforăit, cum sunt cele cauzate de rinitele alergice, mai pot fi tratate şi cu ajutorul spray-ului Medisnore. Acesta se aplică înainte de culcare în gură, spre interiorul gâtului. După aplicare, nu trebuie să mâncaţi sau să mai consumaţi lichide. Sindromul de apnee în somn poate fi tratat cu medicamente, dar şi cu ajutorul unui aparat care creşte presiunea în căile respiratorii, produs de Oxygen Plus. Medicii vă avertizează însă că aceste metode de tratament nu sunt eficiente pe termen lung şi că este nevoie de eliminarea cauzelor, de la caz la caz: scăderea în greutate, operaţia polipilor.

Ne puteți urmări și pe Google News