Trei soluţii pentru şomerii cu diplomă

Trei soluţii pentru şomerii cu diplomă

Revista presei.

România Liberă

Trei soluţii pentru şomerii cu diplomă

Disponibilizatii cu studii superioare au pe timp de criza trei solutii pentru a nu fi nevoiti sa traiasca din ajutorul de somaj: sa inceapa afaceri proprii, sa caute de lucru in alte tari sau sa accepte munci inferioare pregatirii lor, sustin specialistii. » Tsunami-ul de concedieri din sectorul bancar occidental, care a condus la pierderea a peste 100.000 de locuri de munca, nu a lovit inca Romania, insa analistul economic Ilie serbanescu spune ca el ar putea ajunge la noi in curand.

Disponibilizarile de angajati pe motivul crizei financiare isi urmeaza cursul in toata tara. Daca deocamdata sunt trimisi in somaj mai mult angajatii cu studii medii, din sectoarele productive, in curand vom asista la concedieri si din randurile intelectualilor, cred specialistii. Libertatea

Turcu îşi ia Rolls-Royce de 550.000 € Surprins conducând pe autostrada Bucureşti–Piteşti cu 187 km pe oră, acţionarul dinamovist Vasile Turcu a rămas fără permis auto pentru următoarele trei luni. Omul de afaceri, care a fost sancţionat totodată cu nouă puncte de penalizare, respectiv 540 de lei amendă, pare însă să nu fie afectat de acest lucru.

“Dacă tot mi-a fost suspendat permisul de conducere, anunţ că peste o săptămână o să-mi vină în ţară Rolls-Royce-ul pe care l-am comandat în urmă cu ceva vreme. Normal, acesta ar fi trebuit să sosească în România peste două săptămâni, dar, pentru că am fost atât de afectat de suspendarea permisului, voi suna la fabrică pentru a-mi trimite maşina mai repede”, a spus ironic, pentru Libertatea, Vasile Turcu.

Adevărul

Autostrada oaselor - Bucureşti, capitala gunoaielor În loc de zonă verde, Bucureştiul este înconjurat de o imensă groapă de gunoi. Nimeni nu face nimic în condiţiile în care oraşul produce anual peste un milion de tone de gunoi.

În mahalaua bucureşteană Giuleşti-Sârbi, timpul pare că a încetat să mai curgă sub povara gunoaielor şi a noroaielor printre care oamenii se furişează când mai ies din case. Până ajung la asfalt, se apără cu băţul de câinii ce trag de hoiturile aruncate în drum şi îşi blesteamă zilele că îi îngroapă mizeria, iar, atunci când plouă, apele, ce se preling prin curţile lor, lipsite de canalizare. „Ca să ies din curte, ar trebui să plătesc un buldozer să adune gunoaiele din poartă.

Gândul

Dinu Patriciu îl lasă pe Tăriceanu fără susţinători în PNL

Preşedintele PNL Călin Popescu Tăriceanu începe să-şi piardă din vechii susţinători în favoarea contracandidatului său la şefia partidului, vicepreşedintele Crin Antonescu. După cum ne-au declarat surse din PNL, împotriva lui Tăriceanu s-a mobilizat însuşi magnatul ţiţeiului Dinu Patriciu, care îl susţine pe Antonescu.

Sursele citate ne-au spus că Patriciu a avut, recent, o nouă tentativă de a-l convinge pe fostul premier să se retragă şi să nu mai candideze pentru un nou mandat la preşedinţia formaţiunii liberale. Patriciu l-ar fi sunat pe Tăriceanu, în urmă cu două săptămâni, şi i-ar fi propus să iasă din scenă măcar la nivelul imaginii publice şi să conducă partidul, dar din umbră.

Ziua

Criza divizează Uniunea Europeană

Ungaria a cerut la Bruxelles un plan special pentru Europa de Est, pentru evitarea ridicarii unei noi Cortine de Fier. Cehia si Franta s-au contrat pe tema industriei auto.

Liderii celor 27 de state UE s-au reunit ieri, la Bruxelles, in cadrul unui summit special menit sa surmonteze divergentele din ultimele saptamani pe tema masurilor anticriza. Sectorul auto, cel mai afectat de criza economica, a cristalizat, in ultima perioada, polemici aprinse intre statele Uniunii, protagonistii principali fiind Cehia si Franta, care s-au acuzat de protectionism. Reuniunea de ieri a precedat summitul de primavara al UE, din 19-20 martie, care isi propune reafirmarea unitatii in fata crizei economice.

Cotidianul

Impresiile unui scriitor britanic despre Transilvania: “Un fel de Kosovo”

Aflat în Transilvania pe urmele “eroului personal”, Matei Corvin de Hunedoara, jurnalistul-scriitor britanic Marcus Tanner ironizează pentru “The Independent” pioşenia românilor din zonă, acuză imaginea pe care i-au atribuit-o Castelului Huniazilor, descrie ranchiuna lor faţă de maghiari şi aduce un tribut istoriei săseşti.

Britanicul, scrie în “The Independent”, s-a trezit în Deva, “un oraş deloc atrăgător din mijlocul Transilvaniei”, cu cardul de credit blocat din ţara natală, aflat pe urmele unui rege de secol XV despre care scria o carte. “Trebuia să ne spuneţi că mergeţi în România. Se află pe lista noastră neagră privind furtul de identitate şi fraudă. De aceea v-am blocat cardul”, i s-a explicat când a sunat în ţară. Jurnalul Naţional

Industria vrea sprijin de un miliard de euro

Industria românească a solicitat ajutoare şi garanţii de stat în valoare de 870 de milioane de euro în ultimele trei luni. Dacă adăugăm la acestea şi cele 123,3 milioane de euro date de Guvernul Tăriceanu pentru Dacia şi alţi patru furnizori de subansamble din domeniul auto, totalul ajunge aproape de un mi­liard de euro.

Ultima care a solicitat un ajutor de salvare este Avioane Craiova, care vrea 14 milioane de lei pentru a nu intra în faliment în următoarele 6 luni. Banii au fost ceruţi iniţial la la Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) şi mai apoi de la Ministerul Economiei, unde compania a fost tranferată în ianuarie. "În legătură cu ajutorul solicitat la AVAS ne spun acum că nemaifiind în portofoliul lor, nu ne pot acorda ajutor. Ministerul nu are bani pentru astfel de ajutoare. S-ar putea să rămânem ca copilul cu două mame care moare de foame", a declarat la începutul săptămânii trecute Victor Peţa, liderul de sindicat de la Fabrica de Avioane Craiova.

Ne puteți urmări și pe Google News