Jocul „Laser Tag”, lansat recent şi în România, câştigă tot mai mulţi adepţi. Inspirată de „Războiul Stelelor”, o bătălie de 20 de minute într-o atmosferă de navă spaţială costă 20 de lei.
Distracţie, mişcare sau pur şi simplu deconectare împreună cu prietenii, după orele de program, la un joc „Laser Tag” pot lua parte până la 30 de jucători, care se bat, de obicei, în echipe.
„Instrumentele” responsabile de „răz boi” sunt o vestă, prinsă bine de mij loc, şi un pistol cu laser, iar ţinte - ledurile de pe umeri, piept sau spate. Un moment de neatenţie sau de vigilenţă ale adversarului poate costa jucătorul între 50 şi 200 de puncte. În acest timp, vesta se dezactivează, piuie, iar preţ de 5 secun de jucătorul nu poate împuşca pe nimeni.
Joc PC, transpus în realitate
Totul începe în Airlock, locul unde jucătorii se echipează şi primesc instrucţiuni clare cu ceea ce au voie să facă şi ce le este interzis. Urmează apoi 30 de secunde în care aceştia se ascund în labirint, apoi bătălia poate să înceapă. Lumina difuză, muzica tehno, stroboscoapele şi maşinile de fum sau graffitiul de pe pereţi îţi dau senzaţia că faci parte dintr-un joc PC, transpus în realitate.
La unul dintre locurile care oferă astfel de distracţii, la intrarea în labirint te întâmpină Batman, iar una dintre rampe te poartă „spre stele”. Suprafaţa unui astfel de labirint variază între 500 şi 1.000 de metri pătraţi.
„Vampiri” şi „Midnight madness”
Variante de joc sunt multe. „Există un scenariu care se numeşte «Vampiri». Jocul alege ca default un vampir, iar restul jucătorilor sunt oameni, care au un număr limitat de tiruri şi de vieţi. Dacă reuşesc să-şi menţină toate vieţile, câştigă, iar dacă le pierd, devin la rândul lor vampiri”, explică Oana Albu, director „Laser Megazone”. Un alt scenariu este „Midnight madness”, unde toate lu minile de pe vestă sunt stinse, iar jocul tre buie să fie unul tactic, „pentru că nu vezi şi trebuie să pândeşti”.
Cel mai popular rămâne însă jocul cu baze. „Există câte o bază aferentă fiecărei echipe. Scopul este să o protejezi pe a ta şi să o distrugi pe cea a ina micului. Un jucător este desemnat să tragă în baza inamicului, iar altul să-l apere pe acesta. Trebuie să-ţi faci o strategie de joc”, adaugă Albu, care consideră că această variantă este şi una de unit echipe.
Jocul continuă cu dezbaterea scorurilor
La sfârşitul fiecărei partide, participanţii primesc o fişă de scor personalizată, cu toate informaţiile din joc. „Când eşti într-un grup de prieteni, e foarte frumos să dezbaţi, jocul nu se termină în momentul în care ai ieşit. Cumva continuă cu dezbaterea scorurilor la un suc”, observă Albu.
Pe de altă parte, femeile pasionate de „Laser Tag” văd jocul ca pe o alternativă a mersului la sală, de a se menţine în formă, întrucât 20 de minute de urcat pe rampe şi de găsit ascunzători, spun ele, le solicită destul de mult.
CAPCANE. Unul dintre locurile de unde îţi poţi pândi adversarii