Piaţa Basarabia, desfiinţată

Piaţa Basarabia, desfiinţată

Aceasta este decizia pe care au luat-o edilii Sectorului 2 din Capitală, nemulţumiţi de nerespectarea normelor igienico-sanitare obligatorii în zonele agro-alimentare, potrivit unui comunicat al Primăriei.

Astfel, conform hotărârii, începând de joi, toate tarabele şi instalaţiile care au fost destinate funcţionării pieţei vor fi dezafectate, iar trotuarul va fi eliberat de amenajările cu funcţie de comerţ, devenind exclusiv pietonal.

"Începând cu această dată, toate tarabele şi instalaţiile care au fost destinate funcţionării pieţei vor fi dezafectate, iar trotuarul va fi eliberat de orice amenajare ce avea funcţiunea de comerţ, devenind exclusiv pietonal", informează Primăria.

Sesizări de la bucureşteni

Ne puteți urmări și pe Google News

Referitor la cei 30 de comercianţi care vindeau mărfuri în piaţa Basarabia, aceştia vor fi îndrumaţi să se mute în piaţa Morarilor, piaţa Vatra Luminoasă sau piaţa Cremeniţa.

"În ultima perioadă, primarul Neculai Onţanu a primit foarte multe sesizări de la bucureşteni prin care se reclamă că foarte multe gunoaie sunt aruncate peste tot în Piaţa Basarabia, fapt care poate deveni un pericol pentru sănătatea consumatorilor. Deşi s-au aplicat o serie de amenzi şi avertismente, situaţia a continuat să persiste, motiv pentru care edilul sectorului 2 a decis să desfiinţeze piaţa", se mai arată în comunicat.

"Evenimentul zilei" a atras atenţia asupra focarului de infecţie din Piaţa Basarabiei încă din august 2008.