Guvernul scutește de impozite persoanele cu handicap grav. Vezi de când se aplică măsura

Guvernul scutește de impozite persoanele cu handicap grav. Vezi de când se aplică măsura

Toate categoriile de venituri realizate de persoanele cu handicap grav sau accentuat vor fi scutite de plata impozitului, potrivit unei ordonanțe dată de Executiv și publicată de Monistorul Oficial.

Persoanele cu handicap grav sau accentuat vor fi scutite, începând din acest an,de la plata impozitului pentru toate categoriile de venituri realizate, anunță Ministewrul Muncii într-un comunicat de presă.

Potrivit aceleiași surse, măsura este prevăzută în Ordonanța Guvernului nr. 4/2015 pentru modificarea șicompletarea Legii  nr.  571/2003 privind Codul  fiscal, și a fost publicată ieri  în Monitorul Oficial al României.

Pe lângă scutirea de la plata impozitului pe salarii, persoanele cu handicap grav sau accentuat nu vor plăti impozit nici pentru veniturile provenite din pensii, din activități  independente ori  agricole, din silvicultură și  piscicultură, altele decât cele impozitate prin tranșe de venit.

Ne puteți urmări și pe Google News

Legiuitorul stabilește și corectarea normelor de venit pentru perioada 1 ianuarie 2015 - 1 februarie 2015 pentru aceste persoane.