Anchetă în cazul bebeluşului cu picioarele în ghips

Anchetă în cazul bebeluşului cu picioarele în ghips

O familie din Galaţi îi acuză de malpraxis pe medicii de la Spitalul „Sfântul Andrei“, după ce bebeluşul lor a fost externat cu o fractură de femur, considerată de cadrele medicale o reacţie adversă la o injecţie.

Copilul familiei Dragomir s-a născut pe 6 ianuarie, prin cezariană, iar la şase zile de la externare părinţii au revenit la maternitate pentru că micuţul prezenta o umflătură la picior şi plângea foarte tare. Familia Dragomir a fost trimisă la Clinica de Ortopedie, unde bebeluşului i-a fost pus piciorul în ghips, după care au fost îndrumaţi spre Spitalul „Grigore Alexandrescu“ din Capitală.

„Nu ne-au zis că băieţelul avea o fractură de femur. Mai mult, timp de şapte zile a fost tratat cu comprese reci, deşi avea un picioruş umflat. Medicii au zis că este vorba despre o reacţie adversă la o injecţie făcută după naştere“, susţine Robert Dragomir, tatăl copilului. La Spitalul „Grigore Alexandrescu“, din Bucureşti, medicii au constatat că piciorul nu fusese bine pus în ghips, i l-au scos şi au redus fractura.

Micuţul nu va rămâne cu sechele

Conducerea Spitalului „Sfântul Andrei“ a format o comisie de anchetă, pentru a se stabili dacă a fost vorba de malpraxis.

În plus, ieri s-a deplasat la Galaţi şi secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Aurel Nechita, împreună cu o comisie de anchetă, care verifică de ce medicii nu au diagnosticat fractura bebeluşului.

„Comisia trebuie să stabilească exact momentul în care s-a produs fractura. Există trei posibilităţi în ceea ce priveşte diagnosticul: fie fractura s-a produs în momentul extracţiei, fie în timpul spitalizării din cauza unor manevre greşite, fie a apărut la domiciliu, după externare“, afirmă secretarul de stat Aurel Nechita, adăugând că rezultatele anchetei vor fi prezentate în cel mult două zile.

Potrivit medicilor de la Institutul pentru Ocrotirea Mamei şi Copilului, din Bucureşti, unde bebeluşul a fost internat până sâmbătă, nu există riscul ca micuţul să rămână cu sechele, iar evoluţia postoperatorie este bună.

Ne puteți urmări și pe Google News