15.000 de euro, salariu de criză la LPF

15.000 de euro, salariu de criză la LPF

Mitică Dragomir, preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, va încasa lunar cât un fotbalist de echipă naţională.

Adunarea Generală a Ligii Profesioniste de Fotbal, formată din preşedinţii cluburilor din Liga I, a votat ieri ca Dumitru Dragomir, preşedintele forului care conduce fotbalul în România, să primească de-acum încolo un salariu de 15.000 de euro pe lună (180.000 de euro pe an)! Propunerea a fost aprobată ca la congresele PCR, în unanimitate, de toţi cei 18 reprezentaţi ai cluburilor. „Corleone“ a „cerşit“, în repetate rânduri, să-i fie mărit salariul de la ligă. După ce a ratat intrarea în parlament şi pe fondul crizei financiare, Mitică s-a văitat că nu-i mai ajung banii. Cât timp a activat ca deputat, Dragomir s-a descurcat de minune, motiv pentru care, mărinimos, şi-a donat leafa care-i revenea pe-atunci de la ligă (3.000 de euro pe lună). „Încurcă-lume“ l-a descurcat Oferta de mărire a salariului pentru Dragomir a fost susţinută de Cristian Borcea, preşedinte la Dinamo. „Au fost propuneri şi pentru 20.000 de euro pe lună, dar prea sărea în ochi, astfel că s-a renunţat“, a spus un conducător din Liga I. Relaţiile dintre Borcea şi Dragomir sunt cordiale. Şeful LPF îl strigă, familiar, cu apelativul „Încurcă-lume“ pe dinamovist. 

CONTRĂ

Iacov: „Dragomir ia taxă de protecţie“

Până acum, Dumitru Dragomir a avut un salariu de 3.000 de euro pe lună, pe care, susţine el, l-a donat cluburilor. Constantin Iacov, fostul finanţator al formaţiei FC Progresul şi unul dintre cei care s-a pus rău cu Dragomir, crede că salariul preşedintelui LPF reprezintă „o taxă de protecţie plătită de cluburi“. Mitică Dragomir le-a promis „protecţie“ celor prezenţi ieri la şedinţa Adunării Generale. El le-a mulţumit preşedinţilor de cluburi pentru dărnicia lor, oferindu-le soluţii secrete pentru ieşirea din criza financiară. Mitică a garantat, totodată, că în acest an niciun club din Liga I nu va da faliment şi i-a asigurat că banii din drepturile TV vor ajunge la timp în buzunarele lor.

AVUT

„Corleone“ câştigă la fel ca internaţionalul stelist Dorin Goian

      Dumitru Dragomir va încasa în acest an aceeaşi sumă pe care o primeşte Dorin Goian la Steaua şi mai mult decât Bănel Nicoliţă (Steaua), Ionel Dănciulescu (Dinamo) sau Vasile Maftei (Rapid).       În schimb, Mircea Sandu primeşte doar 1.500 de euro de pe urma funcţiei de şef la FRF. Preşedinţii de cluburi au făcut zid în jurul lui Mitică, justificându-i salariul.       Dragomir este apreciat pentru abilitatea de a pompa în conturile cluburilor sume frumoase din drepturile de televizare. „Ne-a adus 35 de milioane din drepturile TV. Trebuia să aibă un salariu, astfel încât să nu depindă de nimeni“, a motivat Borcea.   Case, terenuri şi vapoare Leafa de la ligă vine să rotunjească o avere de aproximativ 30 de milioane de euro, pe care o posedă familia Dragomir. În ultima declaraţie de avere, „Oracolul din Bălceşti“ a scris că deţine două apartamente şi o casă în Bucureşti. Pe lângă acestea, Mitică mai are un teren de 5.000 de metri pătraţi în Pantelimon şi un altul de 4.500 de metri pătraţi în Pipera. Pe acesta din urmă a construit 16 vile - trei fiind deja închiriate.   Din chirii şi de pe urma restaurantului „Maxim“, Dragomir câştigă anual 120.000 de euro. Restul vilelor au fost vândute, Mitică umflându-şi astfel veniturile cu 4,4 milioane de euro.

În casa lui Dumitru Dragomir, construită gard în gard cu sediul ligii, se găsesc bijuterii, ceasuri şi tablouri semnate de Sabin Bălaşa, toate în valoare de aproximativ 400.000 de euro. „Corleone“ are şi două vapoare pe lacul Herăstrău.

„Pe unul l-am tăiat şi l-am dat la fiare vechi“, menţionează preşedintele LPF în declaraţia de avere. Dragomir a împrumutat suma de 2,3 milioane de euro de la „Unicredit Bank“ pentru a achita contravaloarea unei vile în care a funcţionat până de curând Ambasada Spaniei. Declaraţia de avere a lui Dragomir nu cuprinde însă proiectele imobiliare de amploare, precum şi Hotelul Crystal Palace, din Bucureşti, care sunt trecute pe numele fiului său, Bogdan Dragomir.

Mai puţine echipe în ligile inferioare

La Adunarea Generală a LPF de ieri s-a luat în calcul şi varianta ca din 2011 să fie redus numărul echipelor din ligile a II-a şi a III-a. Această măsură vine ca un răspuns la efectele devastatoare ale crizei mondiale. De asemenea, Adunarea Generală a aprobat componenţa Comitetului Executiv al LPF pentru acest retur. Membrii acestuia vor fi reprezentanţii grupărilor care s-au situat în clasament pe locurile cu numere pare la sfârşitul ediţiei trecute de campionat.

Ne puteți urmări și pe Google News