VANGHELION IN PSD. Continuă ATACURILE împotriva lui PONTA. Geoană, hipnotizat de Iohannis. Vanghelie vrea STENOGRAME. Ce a răspuns Victor Ponta astăzi

VANGHELION IN PSD. Continuă ATACURILE împotriva lui PONTA. Geoană, hipnotizat de Iohannis. Vanghelie vrea STENOGRAME. Ce a răspuns Victor Ponta astăzi

PSD este în plin război intern, după excluderea din partid a lui Marian Vanghelie, Mircea Geoană şi Dan Şova. Vanghelie şi Geoană au continuat astăzi atacurile faţă de decizia luată în şedinţa de ieri.

Cu 80 de voturi pentru, două voturi împotrivă şi două abţineri, Victor Ponta a obţinut o victorie în propriul partid, Marian Vanghelie, Mircea Geoană şi Dan Şova fiind excluşi din partid până la următorul Congres al partidului, care va avea loc în luna martie.

Decizia nu a fost primită bine de Marian Vanghelie şi Mircea Geoană, care imediat după şedinţă au criticat în termeni duri hotărârea luată de foştii lor colegi de partid. Atacurile au contnuat şi astăzi, la o zi după şedinţă, în timp ce Victor Ponta a dat justificări pentru excluderile celor trei.

Geoană:  PSD-işti adevăraţi, luaţi-vă partidul înapoi!

Ne puteți urmări și pe Google News

Într-o conferinţă de presă susţinută la Senat, Mircea Geoană l-a parafrazat pe Klaus Iohannis, lansând un apel către "PSD-iştii adevăraţi": Luaţi-vă partidul înapoi, a fost apelul lansat de fostul candidat la alegerile prezidenţiale din anul 2009.

"Acesta nu este PSD adevărat, nu este stânga adevărată. Aşa că vă spun: pesedişti adevăraţi, luaţi-vă partidul înapoi ! În statutul partidului, alineatul 2 articolul 35 spune explicit că preşedintele PSD se alege cu votul tuturor membrilor. 400.000 de pesedişti veţi avea dreptul să cereţi să vă alegeţi noua conducere. Apelul meu merge către pesediştii adevăraţi din nivelul doi şi trei al partidului, oameni care nu au de a face nici cu frica de a fi excluşi şi nici cu lăcomia de a face parte din triada frăţiei banului", a spus Geoană

Mircea Geoană l-a criticat în termeni foarte duri pe şeful PSD, Victor Ponta, pe care l-a numit "micul Kim". El a adăugat că Ponta a ales în mod deliberat să nu deschidă alte secţii de voater în străinătate, deşi echipa sa de campanie l-a sfătuit să facă acest lucru.

Odată cu excluderea din partid, Mircea Geoană îşi va înceta şi funcţia de Înalt Reprezentant al premierului pentru promovarea proiectelor economice strategice şi de diplomaţie publică, funcţie pe care a primit-o în luna februarie.

"Nu voi mai fi în guvern. A fost o chestiune pe care am acceptat-o din dorinţa de a da un pic de credibilitate acţiunii guvernului. Ea este formală, în mare măsură. Puteţi considera că ea a încetat. Nici nu a fost o funcţie foarte activă. Am folosit-o extrem de selectiv în chestiuni importante pentru români", a spus Geoană.

Vanghelie: Ponta știa, iar Dragnea l-a oprit să facă secțiile de votare

Primarul sectorului 5, Marian Vanghelie, a confirmat informaţia vehiculată de Mircea Geoană, aceea că Victor Ponta a refuzat să deschidă secţii de votare pentru românii din Diaspora, cel care l-a sfătuit pe premier să facă acest lucru fiind Liviu Dragnea.

„Dragnea s-a manifestat ca director de campanie și a spus că dacă se vor face secții noi, se vor pierde alegerile. Faptul că nu creat secții noi i-a făcut să piardă aici, nu acolo, unde erau câte sute de miii de voturi”, a spus Vanghelie.

Ponta nu se teme de ruperea PSD

Într-un interviu acordat vineri publicaţiei online DC News, premierul Victor Ponta a precizat, referitor la declaraţiile lui Sebastian Ghiţă, care a spus că Ion Iliescu este comunist, că sunt multe voci din PSD care cer demisia deputatului, adăugând că nu este de acord cu afirmaţiile făcute de Ghiţă.

Referitor la excluderea din partid a lui Marian Vanghelie, Mircea Geoană şi Dan Şova, liderul PSD a declarat că nu se teme de ruperea partidului, având în vedere numărul mare de voturi în favoarea excluderii celor trei.

"La un vot de 80 la 2, nu mă tem de ruperea partidului, cu atât mai mult cu cât eu am oferit şi varianta aceea a retragerii mele, dacă se găsea astăzi soluţia cea mai bună. (...) Azi nu era momentul în care să începem să spunem 'tu eşti de vină, altul nu e de vină'. Votul legat de cei trei colegi ai noştri, ca să fiu foarte sincer... votul legat de dl Geoană şi Vanghelie, pentru că dl Şova a fost acuzat de prea mult entuziasm şi sunt convins că va rămâne alături de noi cel puţin în grupul senatorial. Dar e un prim-semnal, acea reformă radicală de care PSD are nevoie", a spus premierul.