Grupul petrolier Total a numit o nouă conducere, după decesul lui Christophe de Margerie

Grupul petrolier Total a numit o nouă conducere, după decesul lui Christophe de Margerie

Grupul petrolier francez Total şi-a anunţat noua conducere, după decesul fostului director, Christophe de Margerie.

Astfel, Patrick Pouyanne, şef al diviziei de rafinare, a fost numit director general, în timp ce fostul director general, Thierry Desmarest, a fost numit preşedinte. Comitetul de conducere al grupului petrolier francez a decis că uncţiile de director general şi de preşedinte vor fi divizate temporar., scrie Agerpres.

Patrick Pouyanne, în vârstă de 51 de ani, este licenţiat în inginerie şi lucrează pentru Total din anul 1997. Înainte de a veni la grupul petroliei, Pouyanne a lucrat mulţi ani în Ministerul Industriei. Thierry Desmarest, de 68 de ani, a fost director general al companiei în perioada 1995-2007 şi a fost numit în 2010 preşedinte onorific al Comitetului de conducere al Total. Desmarest se va pensiona la sfârşitul anului 2015, după ce funcţiile de director general şi de preşedinte vor fi recombinate, precizează aceeaşi sursă.

Christophe de Margerie a decedat luni într-un accident de avion produs pe aeroportul moscovit Vnukovo. În anul 2007, el l-a înlocuit pe Desmarest în funcţia de director al grupului petrolier, fiind unul din cei mai vocali şefi din industria petrolieră, având porecla de "Marele mustăcios".

Ne puteți urmări și pe Google News

Marţi, comisia de anchetă rusă constituită pentru a investiga accidentul în care şi-a pierdut viaţa de Margerie a anunţat că accidentul a fost cauzat de o "neglijenţă criminală" din partea conducerii aeroportului. De asemenea, se pare că şoferul utilajului de care s-a lovit avionul era beat, potrivit unor informaţii publicate de BBC News. Citiţi mai multe despre accidentul în care şi-a pierdut viaţa directorul Total AICI.