Băsescu: ”Îl propun pe Cioloş comisar european. Nu am nevoie de mandat de la premier”

Băsescu: ”Îl propun pe Cioloş comisar european. Nu am nevoie de mandat de la premier”

Preşedintele Traian Băsescu a declarat miercuri în cadrul emisiunii ”Evenimentul zilei” difuzată la B1 TV că îl va propune Dacian Cioloş pentru un post de comisar european, susţinând că nu are nevoie de mandat de la premier.

”Eu îl propun astăzi pe Dacian Cioloş comisar european. Eu nu vreau să am o reacţie la declaraţiile lui Victor Viorel, dar, la ora asta, când preşedintele Comisiei Europene e desemnat, România trebuia să aibă scrisoarea trimisă de Guvern cu numele celui pe care îl propune.”, a spus președintele, care pleacă astăzi la Bruxelles pentru Consiliul European extraordinar.

”Eu mă duc la Consiliul European că preşedinte al României. Eu nu-mi pot permite azi să nu-i spun un nume lui Juncker, pentru că ştiu că pe portofoliul pe care îl vizăm noi mai sunt şi alte state interesate. Nu pot să spun domnul prim-ministru nu şi-a făcut treaba acasă”, a mai declarat acesta.

Referindu-se la declaraţiile premierului Victor Ponta, care a spus că şeful statului nu are mandat pentru a face nominalizarea de comisar european, Traian Băsescu a spus: ”Eu nu am nevoie de mandat, eu am obligaţia să apăr interesul naţional”.

Ne puteți urmări și pe Google News