Nouă rase de câini unice, pe care e puțin probabil să le fi văzut | GALERIE FOTO

Nouă rase de câini unice, pe care e puțin probabil să le fi văzut | GALERIE FOTO

De-a lungul timpului, oamenii au încrucișat diverse rase de câini între ele, rezultatele fiind deosebit de drăgălașe în cele mai multe dintre cazuri.

Iar unele dintre aceste rase speciale cu siguranță nu le-ați văzut în carne și oase, motiv pentru care vă prezentăm o galerie foto cu nouă exemplare deosebit de drăguțe.

Swedish Valhund este o rasă ce, în 1942, era aproape de dispariție în Suedia, dar cu ajutorul unui program de împerechere a fost salvată. Cu un temperament foarte activ, acești câini pot vâna rozători mici sau pot fi utilizați drept câini de pază la turme.

Terrierul Bedlington este foarte încăpățânat uneori, însă nu este foarte pretențios. Sunt foarte buni companioni pentru cei mici.

Ne puteți urmări și pe Google News

Tibetan Mastiff este un câine de pază ideal, dar pe care trebuie să-l dresezi înainte de a avea invitați acasă.

Datorită nasului bifurcat, câinii Catalburun sunt foarte buni vânători. Rasa este specifică Turciei și rar poate fi văzută și în alte țări.

Provenind din Ungaria, câinii Mudi sunt plini de energie, trăiesc cam 14 ani și cântăresc aproximativ 13 kilograme.

Catahoula Cur este o rasă foarte zgomotoasă, iar dacă nu primesc destulă atunci se răzbună rozând mobila. Inițial, erau folosiți pentru paza turmelor.

Schipperke este o rasă Belgiană, care trăiește între 13 și 15 ani. Deși au o înfățișare adorabilă, pot fi mari năstrușnici, ignorând comenzile stăpânilor și chiar atacând alte animale.

Azawakh este o rasă originară din Africa de Vest, mai rar întâlnită în alte regiuni din lume. Sunt foarte timizi, dar prietenoși și plini de afecțiune.

Thai Ridgeback este o rasă foarte inteligentă,  cu o personalitate puternică și foarte puternică.