ROMÂNIA LUI CRISTOIU. Babeţică Victor Ponta pleacă la război!

ROMÂNIA LUI CRISTOIU. Babeţică Victor Ponta pleacă la război!

Dacă s-ar gîndi cineva să introducă într-un program de verificare a stării mentale a cuiva prestaţia lui Victor Ponta din ultimele zile, mai mult ca sigur întreg calculatorul, cu hard cu tot, s-ar prăji.

Și asta din simplul motiv că declaraţiile celui care se pretinde a fi premierul României şi ambiţionează să ajungă Preşedinte, la o vîrstă cînd, de obicei, ca om politic mai ai de învățat abecedarul meseriei,nu ştii nici măcar să te fereşti de o blenarogie, par ale unuia care a suferit o contuzie la caz după ce i-a explodat alături un obuz de artilerie..

Zilele nelucrătoare au fost pentru Victor Ponta zile de campanie electorală.

O campanie de altfel cenușie, lipsită de viață, rîtanii PSD însuflețindu-se doar cînd e vorba de ceva de ciordit.

Ne puteți urmări și pe Google News

Peste tot unde s-a manifestat, preşedintele PSD a repetat, indiferent de loc şi timpul probabil, clişeul Voi candida la Președinție numai dacă locul X mă vrea!, ultimul căruia i s-a cerut aprobarea fiind Babadagul.  De la un moment dat, mai precis de sîmbătă  2 mai 2014, cînd a poposit la Fabrica de avioane Craiova, în discursurile lui Victor Ponta a apărut un element nou, ba chiar absolut nou,  dacă ne gîndim că de două luni tace asupra acestei chestiuni:

Situaţia din Ucraina.

Cu situaţia din Ucraina, mai precis, cu definierea ei îşi bat capul  şefi de mari puteri, diplomaţi, analişti poitici şi analişti militari.

Ca orice eveniment crucial în desfăşurare, Criza din Ucraina e abordată de politicienii  responsabili cu prudenţă, deoarece o prostie zisă din inconştienţă apare ca declaraţie oficială, cu efecte de necalculat în plan intern şi extern.

Pe această planetă politică, definită prin prudenţă faţă de concluziile inxorabile, s-a găsit un personaj care să trîntească, fără a clipi măcar, concluzia:

Victor Ponta.

Sîmbătă și duminică, dovedind că se poate trăcăni și în timpul liber, Victor Ponta n-a ostenit să proclame că situaţia din Ucraina e atît de rea încît obligă România să se pregătească de război.

Război cu cine?

Deşi n-a zis-o explicit, Victor Ponta a răspuns:

Cu Federaţia Rusă!

Cu ceva timp în urmă, Victor Ponta ne pisa la cap cu nevoia de a fi mai flexibili faţă de Federaţia Rusă, punînd pe seama slugărniciei pro-occidentale anti-rusismul lui Traian Băsescu.

Acum, brusc, fără o minimă pregătire psihologică, lăsînd impresia că l-a înţepat ceva care descumpăneşte echilibrul mintal, acelaşi Victor Ponta e gata să pornească la război.

La Craiova el face o declarație de o inconștiență vecină cu internarea la Psihiatrie:

Fiţi bucuroși! În curînd, vom avea război, și dacă e război, o să aveți de lucru!

După cum notam pe cristoiublog.ro, anunțul lui Victor Ponta e o premieră chiar în istoria neghiobiilor spuse de Ștabi cînd le doarme mintea.

Războiul nu poate ferici pe nimeni, chiar dacă el duce la sporirea locurilor de muncă în industria de armament.

Mai lipsea ca Victor Ponta să meargă la producătorii de coșciuge și să-i felicite, pentru că, în curînd, vor avea de lucru!

Iresponsabilul vesel nu se mulţumeşte cu această poziţie publică. Mergînd mai departe, ca un gogoloi care se rostogoleşte, pentru că nimeni nu-i pune piedică, Victor Ponta anunţă convocarea unui CSAT paralel.

Va merge luni la Ministerul Apărării şi, împreună cu Mircea Duşa, vor  ţine un soi de CSAT de-al lor, de-al PSD-iștilor, fără șeful statului,  în care se vor lua măsuri de pregătire a României pentru război.

O asemenea decizie reclamă, desigur, existenţa unei aprecieri  temeinice  a situaţiei din Ucraina.

Am luat la purecat toate intervenţiile publice ale lui Victor Ponta să văd dacă el are habar de ce se întîmplă în Ucraina.

Cu excepţia sintagmelor e din ce în ce mai rău!, Va fi război la granițele României!, şterpelite de la fătucele din presă, speriate de ratingul care stă să se blegească, n-am întîlnit în intervențiile lui Victor Ponta nici măcar o propoziţie care să exprime o apreciere temeinică, dar mai ales consecventă asupra situației din Ucraina.

De unde a scos, atunci, neghiobia cu pregătirea de război?

De la vreunul din consilierii săi, care i-au atras atenția că, spre deosebire de Traian Băsescu, nu e suficient de anti-rus.

Și atunci, politician de vinilin cum e, rob al sfaturilor date de consilieri, pentru că el n-are răbdare să studieze temeinic o situație, Victor Ponta a anunțat că Babețică de el pleacă la război.

Luni, cînd toată lumea se pregătea să-l vadă pe Babeţică plecînd la război, Victor Ponta produce o surpriză.

În locul conferinţei de presă comune cu Mircea Duşa, face o declaraţie de presă din care rezultă că nu mai pleacă la război.

Deocamdată!

Pînă cînd, mergînd la toaletă, nu-i va spune cineva întîlnit pe coridor că trebuie să fie mai belicos cu Moscova.

Cînd am scris că Victor Ponta e iresponsabilul vesel prin definiție, mulți au zis că exagerez.

Priviţi la spectacolul lui Babeţică pe cale să plece la război cu țară cu tot împotriva Rusiei,  pentru ca, oprit tot de o şoaptă, să se răzgîndească.

Dacă asta nu-i iresponsabilitate, atunci ce dracu’ e?!