Conferinţa de închidere și diseminare a rezultatelor proiectului - cod SMIS 35032

Conferinţa de închidere și diseminare a rezultatelor proiectului -  cod SMIS 35032

Proiectul “Creşterea capacităţii administraţiei publice de a gestiona procesele de recrutare, selecţie şi evaluare a funcţionarilor publici în contextul creşterii gradului de responsabilizare a administraţiei publice privind gestionarea funcţiei publice” cod SMIS 35032. Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Dezvoltarea Capacităţii Administrative

COMUNICAT DE PRESĂ

Conferinţa de închidere și diseminare a rezultatelor proiectului „Creşterea capacităţii administraţiei publice de a gestiona procesele de recrutare, selecţie şi evaluare a funcţionarilor publici în contextul creşterii gradului de responsabilizare a administraţiei publice privind gestionarea funcţiei publice” cod SMIS 35032

Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici finalizează proiectul Creşterea capacităţii administraţiei publice de a gestiona procesele de recrutare, selecţie şi evaluare a funcţionarilor publici în contextul creşterii gradului de responsabilizare a administraţiei publice privind gestionarea funcţiei publice” cod SMIS 35032 derulat în perioada 21 decembrie 2011 – 21 aprilie 2014.

Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European – Programul Operaţional Dezvoltarea Capacităţii Administrative, cu o valoare totală eligibilă de 10.491.286,35 lei, fără TVA.

Proiectului si-a propus consolidarea capacităţii de instruire a ANFP şi creşterea capacităţii operaţionale prin dezvoltarea abilităţilor de recrutare, selecţie, evaluare, raportare şi management ale unui număr de 1500 de funcţionari publici din cadrul administraţiei publice centrale şi locale – responsabili cu gestionarea resurselor umane. Tematicile modulelor de formare au cuprins domenii relevante pentru exercitarea atribuțiilor prefecților, cum ar fi: managementul resurselor umane şi al performanţelor, managementul funcţiei publice şi formare de formatori în domeniul resurselor umane.

În cadrul proiectului a fost realizată Analiza dificultăților administrației publice locale în domeniul resurselor umane și au fost dezvoltate 2 ghiduri utile, respectiv Ghidul angajatorului în funcția publică și Ghid destinat funcționarilor publici nou intrați în administrația publică.

Totodată, au fost dezvoltate instrumente şi proceduri novatoare referitoare la analiza nevoilor de formare, utilizarea indicatorilor de performanţă în contextul diagnozei organizaţionale – vizând compatibilitatea „funcţionar – post”, elemente ce vor contribui la dezvoltarea capacităţii de management a beneficiarului şi îmbunătăţirea comunicării/relaţionării instituţiilor publice cu ANFP ca agenţie centrală ce realizează managementul integrat al funcţiei publice. În acest context, a fost dezvoltat un sistem analitic pilot de dezvoltare a carierei funcţionarilor publici dezvoltat pe 3 componente majore, între care a fost realizată şi evaluarea online a performanţelor profesionale a aproximativ 250 de manageri publici.

În data de 11 aprilie 2014 are loc Conferinţa de închidere a proiectului la care vor participa reprezentanţi ai grupului ţintă, invitaţi din rândul administraţiei publice locale şi centrale, ai Autorității de Management şi ai mass-media.

Pentru detalii suplimentare legate de acest proiect, persoane de contact sunt:

Daniel Mihăilescu – Managerde proiect

Sef serviciu, Direcţia Programe cu Finanţare Externă

Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici

email: daniel.mihailescu@anfp.gov.ro

Corina CHITEA - Responsabil adjunct de proiect

Consilier, Direcţia Programe cu Finanţare Externă

Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici

email: corina,chitea@anfp.gov.ro

Ne puteți urmări și pe Google News