De astăzi, la Discovery Science se lansează o serie de documentare ce dau startul "Sezonului Spaţiului Cosmic".
Pentru prima dată în România este prezentat serialul "Morgan Freeman şi spaţiul cosmic", în care actorul, de data aceasta producător executiv şi narator, va căuta răspunsuri la unele dintre cele mai mari întrebări ale omenirii.
Documentarul este structurat în patru episoade, fiecare încercând să răspundă la câte o întrebare majoră privind spaţiul cosmic. Primul episod încearcă să explice "Ce s-a întâmplat înainte de marele început", în cel de-al doilea vom afla dacă "Suntem singuri în Univers", cel de-al treilea dă răspunsul la "E posibil să călătorim în timp?", iar ultimul ne arată "Cum am ajuns aici".
Sărbătoarea de la Discovery
Science se lansează odată cu "Săptămâna ONU a Spaţiului", aniversată în fiecare an în perioada 4-10 octombrie. Într-un interviu Discovery Science acordat în exclusivitate pentru EVZ, Morgan Freeeman vorbeşte despre pasiunea lui pentru SF, interesul pentru educaţie, dar şi despre cercelul pe care îl poartă în ureche.
Aţi fost naratorul atât de multor programe, încât serialul de animaţie "O familie dementă" v-a parodiat! Morgan Freeman: Uneori şi eu am impresia că nimeni altcineva nu se mai ocupă de partea de narator de programe TV...
În copilărie aţi fost un tocilar pasionat de ştiinţă? Nu, am făcut sport. Dar după vârsta de 20 de ani a început să-mi placă SF-ul.
Când vorbim despre Cosmos se ridică întrebări importante, cum ar fi: "Există un Creator?". Ce mister v-aţi dori să vedeţi rezolvat? Călătoria în timp! Cea mai apropiată stea se află la 4,5 ani lumină distanţă de noi, dar oamenii de ştiinţă consideră că spaţiul şi timpul alcătuiesc o structură continuă, ca o pânză. Dacă ai suficientă energie, poţi să o împătureşti, deci poţi să ajungi acolo cât ai clipi din ochi.
Programul face apel la animaţie ca să explice concepte complicate. Este cumva o modalitate de a-i atrage pe copii şi a le stârni interesul faţă de ştiinţă? Categoric! De mulţi ani sunt preocupat de educaţie. Fundaţia mea, Rock River, strânge bani pentru şcolile din Mississippi. De asemenea, colaborez cu fundaţia pentru educaţie a lui Nelson Mandela.
De ce purtaţi întotdeauna un cercel? Când eram mic, am văzut un film cu piraţi în care Burt Lancaster purta un cercel. Mi s-a părut sexy. Apoi am aflat că marinarii purtau cercei din aur ca să aibă cu ce să-şi plătească înmormântarea, dacă mureau în ţări străine. Eu sunt marinar, aşa încât mi-am pus şi eu cercel!