Contador respinge acuzaţiile de dopaj

Contador respinge acuzaţiile de dopaj

Rutierul spaniol Alberto Contador, câştigătorul ultimelor două ediţii ale Turului Franţei, a anunţat că a fost depistat pozitiv la un control antidoping. Însă, sportivul a negat aceste acuzaţii. Contador a precizat astăzi că este o "victimă" a unei "contaminări alimentare".

Într-un comunicat, purtătorul de cuvânt al sportivului a precizat că ibericul a fost depistat pozitiv cu clenbuterol în timpul unui test efectuat într-o zi de odihnă din luna iulie în timpul Turului Franţei din acest an. Acesta a adăugat că rutierul în vârstă de 27 de ani este victima unei "contaminări alimentare" şi că va susţine o conferinţă de presă astăzi.

Evenimentul a avut loc în această după-amiază, la câteva ore după anunţul suspendării sale. Contador a declarat că "Este un caz de contaminare alimentară, iar eu sunt victima".

Contador a mai precizat astăzi, în timpul conferinţei de presă care a fost organizată în apropiere de Madrid, în oraşul natal Pinto, că această contaminare a venit, cel mai probabil, de la un preparat pe bază de carne pe care l-a consumat cu o seară înainte de controlul-surpriză.

Sportivul a declarat că acel produs a fost cumpărat de fostul alergător şi director sportiv spaniol Jose Luis Lopez Cerron, care a venit să viziteze echipa Astana. Contador a mai declarat că pe 26 august, la aproape o lună de la control, Uniunea ciclistă internaţională (UCI) a recunoscut la rândul său că este vorba despre o "contaminare alimentară".

Contador, suspendat

În timpul conferinţei de presă, Contador a mai precizat că nu poate tolera decizia suspendării.

Clenbuterol, un stimulent care îmbunătăţeşte respiraţia şi creşte circulaţia oxigenului în sânge, este folosit în tratarea astmului. Contador, care s-a despărţit în această vară de echipa Astana, a câştigat pentru a treia oară în carieră Turul Franţei în 2010. Forul internaţional UCI a confirmat informaţiile şi a decis suspendarea imediată a ciclistului. "Concentraţia descoperită a fost de 50 de picograme, una de 400 de ori mai mică decât concentraţia pe care o pot detecta laboratoarele acreditate", se menţionează într-un comunicat emis de UCI. "Am vorbit mult timp cu grupul medical al UCI pentru a şti cum s-a putut întâmpla, iar UCI însăşi mi-a afirmat că a fost un caz de contaminare alimentară".

Ciclismul a fost grav afectat de scandalurile de dopaj în ultimii ani. Cel mai cunoscut caz de acest fel din ultima vreme a fost cel al americanului Floyd Landis, care a fost deposedat de titlul cucerit în Turul Franţei în 2006, după un test pozitiv.

Ne puteți urmări și pe Google News