Ce clauze abuzive v-a impus banca prin actul adiţional la contractul de credit?

Ce clauze abuzive v-a impus banca prin actul adiţional la contractul de credit?

Astăzi este ultima zi în care băncile se pot conforma prevederilor OUG 50/2010. Numai că prevederile din actele adiţionale nu respectă în întregime legea, iar clienţilor li se spune că este prea aglomerat pentru a semna actele astăzi.

Pe grupurile formate pe Internet, clienţii le reproşează băncilor că nu renunţă la comisioanele enorm de mari.

"Au eliminat alte comisioane. Aşa mi-a spus ofiţerul de credit. Însă, când am citit actul adiţional am descoperit că noul comision de administrare a creditului este mai mare decât suma celorlalte comisioane pe care le pllăteam până acum", spune Codrin, un client nemulţumit al BCR.

Altor clienţi, prin actele adiţionale, le-au fost majorate comisioanele de administrare a creditului şi de administrare de cont.

''Cu un comision de administrare a creditului de 280 franci şi un cont de administrare de cont de 1,5 franci la un credit maaaare.... Ordonanţa 50 spune că trebuie să existe ori comisionul de administrare cont, ori comisionul de administrare credit. Primul e de 200 franci pentru 20 ani, al doilea e de 48.000 franci pe 20 ani. Ei vor să treacă în actul adiţional cel mai mare comision fără să avem drept de replică'', s-a plâns Mihai, unul dintre clienţii nemulţumiţi ai Raiffeisen Bank, pe pagina de internet a grupului.

Bogdan, client al OTP Bank, reclamă faptul că banca nu respectă prevederea din OUG 50/2010, conform căreia ''marja băncii trebuie să rămână fixă, fiind cea din contractul iniţial".

Ce clauze abuzive v-a impus banca prin actul adiţional la contractul de credit? Cum s-au comportat angajaţii băncii atunci când i-aţi contactat?

Ne puteți urmări și pe Google News