"Avocaţii interlopilor", reţinuţi pentru escrocherii imobiliare

"Avocaţii interlopilor", reţinuţi pentru escrocherii imobiliare

Ajuns celebru pentru că i-ar fi scăpat de arest pe liderii lumii interlope bucureştene (pe membri ai clanului "Cămătaru" sau pe Ilie Alexandru, cunoscut drept "Sandu Geamănu", implicat de curând în furtul maşinii lui Gigi Becali), avocatul Sever Teodorescu a fost reţinut, astăzi, de procurori pentru o serie de escrocherii imobiliare.

Apărătorul a ajuns după gratii de două ori într-un an, la finele lui 2009 fiind încarcerat pentru trafic de influenţă. La acea dată, Teodorescu a fost acuzat că i-ar fi cerut 30.000 de euro unei femei închise în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Galaţi, pretinzând că-i poate influenţa pe magistraţi să o elibereze.

Trafic cu terenuri şi case de 1.000.000 de euro

Odată cu Sever Teodorescu au mai fost "săltaţi" de poliţişti şi jandarmi alţi doi avocaţi din cadrul Baroului Bucureşti. Unul dintre aceştia, Alecu Sichitiu, a pledat în instanţă în favoarea interlopului craiovean Cătălin Mavriche, condamnat la 25 de ani de închisoare pentru uciderea lui Mihai Pârvu, zis Caiac (şi el lider al lumii interlope din Bănie).

Din reţeaua de escroci mai făceau parte, alături de cei trei apărători, o directoare din cadrul BCR - Bucureştii Noi, filiala Chitila, arhivarul şef al Serviciului de Carte Funciară al sectorului 1 al Capitalei şi patru membri ai familiilor Boja şi Dârjan, din cartierul bucureştean Chitila, care au la activ mai multe condamnări şi dosare penale pentru cămătărie şi infracţiuni comise cu violenţă.

Potrivit anchetatorilor, membrii reţelei întocmeau acte de proprietate false pentru clădiri şi terenuri nelocuite sau lăsate în paragină, din sectorul 1, şi găseau apoi pentru ele cumpărători de bună-credinţă.

"Ancheta în acest caz a început cu patru luni în urmă, iar pentru a pune mâna pe escroci am cerut, acum două luni, sprijinul Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă a MAI. Am reuşit să probăm deja câteva fapte, în care prejudiciul total a junge la aproape un milion de euro. Practic, au vândut nu doar terenuri, ci şi case şi apartamente, cu preţuri cuprinse între 100.000 şi 400.000 de euro. Avem însă indicii că este vorba de mult mai multe imobile şi, implicit, de mult mai multe victime, de ordinul zecilor", au explicat pentru EVZ surse judiciare.

În total, 22 dintre membrii grupării au ajuns să răspundă, în această dimineaţă, întrebărilor procurorilor, în urma descinderilor făcute în locuinţele acestora. Alţi trei sunt căutaţi în continuare de oamenii legii.

"Au vândut terenuri, case şi apartamente, cu sume cuprinse între 100.000 şi 400.000 de euro. Numărul victimelor este de ordinul zecilor." Ofiţer, Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate

Ne puteți urmări și pe Google News