Popovici, din nou la Finanţe Timiş

Popovici, din nou la Finanţe Timiş

Direcţia Generală a Finanţelor Publice Timiş are, de la finele săptămânii trecute, un nou şef. Este vorba despre Dumitru Popovici, cel care a condus instituţia până anul trecut şi care a fost schimbat din funcţie, chiar în momentul în care a intrat în colimatorul opiniei publice în urma apariţiei numelui lui în scandalul Radisson.

Retras din funcţia de director executiv al Finanţelor pe 25 mai anul trecut, în baza unui ordin emis de Sorin Blejnar, Popovici a fost repus în funcţie, cu data de 25 mai 2010, de către ministrul Finanţelor Publice, Sebastian Vlădescu.

Oficialul invocă neconstituţionalitatea ordonanţei în baza căreia a fost desfiinţat, anul trecut, postul pe care îl ocupa Dumitru Popovici. Pe de altă parte, până în acest moment, renumirea în funcţie nu a fost anunţată oficial de instituţie.

Numele lui Popovici a fost legat de scandalul Radisson prin faptul că, din ordinul lui, după cum susţin cei din subordine în documentele prezentate poliţiei, în septembrie 2008 Inspecţia Fiscală de la Administraţia Finanţelor Publice a refuzat în mod ilegal să facă verificările cerute de Poliţia Judeţului Timiş pentru întocmirea dosarului penal. SC Radisson a încasat, în Timişoara, sute de mii de euro pentru construirea a 43 de apartamente care nu au mai fost finalizate, iar patronul şi administratorul firmei, Ciprian Nistor şi Andrei Nadasdi, au fost acuzaţi penal de înşelăciune.

Ne puteți urmări și pe Google News