PDL vrea să taie "capul" lui Geoană cu mâna independenţilor

PDL vrea să taie "capul" lui Geoană cu mâna independenţilor

La nici cinci ore de când democrat-liberalii au renunţat la cererea de revocare a lui Mircea Geoană din funcţia de preşedinte al Senatului, o solicitare asemănătoare vine din partea independenţilor.

Grupul independenţilor din Senat, condus de Liviu Câmpanu, vrea sancţionarea lui Mircea Geoană pentru că, astăzi, în şedinţa de plen a încălcat Regulamentul Senatului. Independenţii sunt nemulţumiţi şi cer un avertisment public pentru social-democrat, după ce acesta a refuzat să introducă pe ordinea de zi un punct care se referea la includerea lor în comisia de regulament a Senatului. Astfel, independenţii au depus la Biroul Permanent o cerere de sancţionare a lui Geoană.

PDL, pauză de câteva ore pentru "concedierea" lui Geoană În şedinţa plenului de astăzi, începută la ora 9.00,  liderul senatorilor PDL Traian Igaş a cerut la un moment dat o pauză de consultări între liderii de grup pentru a se propune o nouă ordine de zi. După reluarea şedinţei, la 10.50, Igaş a anunţat în plen că PDL renunţă "pentru moment" la solicitarea de a-l îndepărta din funcţie pe Mircea Geoană. Senatorul PDL i-a recomandat, în schimb, preşedintelui Senatului să ceară consultarea Curţii Constituţionale pe tema revocării sale din funcţie.

PDL a renunţat temporar la demersul revocării social-democratului după o săptămână şi jumătate de încercări de a introduce pe ordinea de zi a Senatului cererea semnată de 57 de senatori de la PDL, UDMR şi grupul independenţilor. Iniţial, săptămâna trecută, solicitarea de revocare nu a trecut de Biroul Permanent al acestei Camere, for care propune ordinea de zi plenului.

În ciuda insistenţelor PDL, cererea nu a putut fi cuprinsă nici în ordinea de zi a şedinelor, primul care se opunea fiind chiar Mircea Geoană, motivând că solicitarea de îndepărtare a sa din funcţie este neconstituţională. Lupta dintre PDL şi Mircea Geoană însă, era pe cale să declanşeze un blocaj instituţional, după ce democrat-liberalii şi senatorii UDMR, care au majoritate în Senat, nu au votat în ultimele şedinţe de plen ordinea de zi, ceea ce a făcut imposibilă desfăşurarea activităţii.

Ne puteți urmări și pe Google News