Surse: Tudose vrea să extindă remanierea guvernamentală

Surse: Tudose vrea să extindă remanierea guvernamentală

Surse din conducerea PSD au declarat, joi seară, pentru EVZ, că remanierea guvernamentală nu a luat sfârșit după demisiile miniștrilor Rovana Plumb (Fonduri UE), Sevil Shhaideh (Dezvoltare) și Răzvan Cuc (Transporturi), premierul Mihai Tudose intenționând să supună cât mai curând la vot, într-un nou CExN al partidului, și remanierea ministrului pentru Mediul de afaceri, comerț și anteprenoriat, Ilan Laufer.

Ministrul pentru mediul de afaceri a scăpat joi seara de remaniere, spun surse din conducerea PSD, doar pentru că liderii partidului nu au mai avut energia necesară să discute și situația acestuia, după lungi discuții în contradictoriu cu privire la Plumb, Shhaideh și Cuc. Premierul Mihai Tudose este nemulțumit de activitatea lui Laufer în Guvern, astfel că o analiza privind activitatea lui Laufer va avea loc într-o nouă ședință a conducerii lărgite a PSD.

Comitetul Executiv Naţional al PSD se reunește vineri, de la ora 12.00, pentru a fi stabiliţi înlocuitorii miniştrilor demisionari.

Demisiile au avut loc joi seara, în cadrul unui CExN al partidului, după ce premierul Mihai Tudose a spus că se retrage din funcție dacă PSD nu acceptă remanierea miniștrilor „cu probleme penale" și a altor miniștri fără rezultate în timpul mandatului.

Ne puteți urmări și pe Google News