NOI DEZVĂLUIRI. Subalternii îl înfundă şi mai mult pe Apostu. Mai stă o lună în arest?
- Mihai Şoica
- 9 decembrie 2011, 18:06
Directorul RATUC Cluj a declarat procurorilor că primarul Clujului l-a presat să încheie poliţe de asigurare cu Aspazia Droniuc, deşi preţurile erau mai mari decât ale concurenţei. Şi viceprimarul Laszlo Attila a dezvăluit legătura foarte strânsă dintre Apostu şi omul de afaceri Călin Stoia.
Astăzi, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie judecă cererea procurorilor de prelungire cu încă 30 de zile a măsurii de arestare preventivă împotriva lui Sorin Apostu, primarul suspendat al Clujului. Între timp, apar noi dezvăluiri din dosar, principalii colaboratori ai lui Apostu oferind procurorilor noi dovezi care îngreunează şi mai mult situaţia acestuia. Apostu dat în vileag de directorul RATUC
Liviu Neag, directorul RATUC, le-a spus procurorilor că a încheiat asigurarea parcului auto al regiei, trei ani la rând, cu firma Frarom SRL, patronată de Aspazia Droniuc, cea care a denunţat faptele de corupţie, deoarece aşa i-a cerut primarul Sorin Apostu. Neag a mai spus că Apostu l-a sunat şi a insistat ca parcul auto al regiei să fie asigurat de către firma Uniqa, administrată de liderul PSD Cluj, Remus Lăpuşan, prin intermediul Aspaziei Droniuc. În urma intervenţiei lui Apostu, directorul Neag a încheiat trei ani la rând, 2009-2011, contracte pentru asigurarea parcului auto de autobuze şi troleibuze. În 2009, firma Aspaziei Droniuc, în calitate de broker de asigurare, a asigurat 270 de autovehicule ale RATUC, în 2010 au fost asiguarte 290 de autovehicule iar în 2011, 280 de vehicule. Ca urmare a acestei presiuni făcute asupra directorului RATUC, Apostu a primit de la Aspazia Droniuc, prin intermediul cabinetului de avocatură al soţiei sale, suma de 64.000 de euro. Recomandare semnată la ordinul lui Apostu Viceprimarul Laszlo Attila a declarat, la rândul lui, că a fost pus de Sorin Apostu să semneze o recomandare favorabilă, care să poarte antentul primăriei clujene, pentru una dintre firmele celuilalt inculpat, Călin Stoia, care participa la o licitaţie pentru colectarea gunoiului menajer, desfăşurată într-o localitate din judeţul Argeş. Viceprimarul a declarat că a fost pus de Apostu să semneze această recomandare pentru firma lui Stoia şi că nu şi-a ridicat niciun moment vreun semn de întrebare asupra corectitudinii datelor cuprinse în documentul respectiv. Procurorii DNA Cluj susţin că în recomandarea respectivă se arată că firma lui Stoia are experienţă în domeniul salubrizării în Cluj Napoca, deşi se afla doar la primul contract încheiat cu municipalitatea. CITIŢI ŞI:
- Sorin Apostu rămâne în arest. Edilul Clujului nu i-a convins pe judecători că n-a luat şpagă de la pepenari
- Apostu, primarul Clujului, nu mai vrea să fie eliberat pe cauţiune
- Mituitorul primarului Apostu: Nu-mi prieşte în închisoare fiindcă nu pot să fac sport
- Primarul Apostu merită un Oscar: "Am aflat de la anchetatori de contractele soţiei. N-am ştiut nimic"