Teribilism: elevă de-a X-a se urcă pe masă şi face striptease în timpul orei| VIDEO
- Nicoleta Ene
- 10 noiembrie 2011, 14:43
Cu o săptămână înainte, tânăra din Călimăneşti adusese băutură în şcoală ca să facă cinste la colegi. Dirigintele spune că eleva trebuie consiliată dar şcoala nu are psiholog: "Era o fată cuminte şi bună la învăţătură, a luat-o razna pentru că părinţii sunt plecaţi afară, la muncă". 150 de elevi din Grupul Şcolar Călimăneşti cresc fără ambii părinţi
Striptease în timpul orelor de practică. S-a întâmplat la Grupul Şcolar Economic Administrativ şi de Servicii Călimăneşti săptămâna trecută. Plictisiţi că profesorul întârzie la oră, elevii de la clasa a X-a C au jucat cărţi pe porunci. Una dintre adolescente, Nicoleta S. de 16 ani, a pierdut iar pedeapsa a fost să se debzbrace.
Băieţii o filmau cu telefoanele mobile
Aflată în centrul atenţiei, fata s-a urcat pe masă şi a început să-şi dea jos bluza în timp ce dansa. Fascinaţi de spectacolul oferit, colegii de clasă, în special băieţii, o filmau cu telefoanele mobile în timp ce îi strigau să îşi scoată şi sutienul. Urmare a acestui incident, Mihaela Matei, profesoara care a întarziat, este cercetată disciplinar de Inspectoratul Şcolar Judeţean Vâlcea iar eleva s-a ales cu nota 4 la purtare.
O adolescentă dezorientată: părinţii sunt plecaţi la muncă în străinătate
Dirigintele de la clasa a X-a C susţine că, de câteva luni, fata a început să aibă un comportament ciudat: "Este un gest teribilist, nu ştiu ce a apucat-o, era o fată liniştită, bună la învăţătură. De când a rămas singură acasă, a început să se poarte ciudat. Se pare că părinţii ei, care sunt plecaţi la muncă în străinătate, au divorţat".
Dascălul mai spune că, înainte cu doar o săptămână de a se dezbrăca în cantină, eleva a adus alcool în şcoală. "Înainte de acest gest teribilist şi-a scos alocaţia, cam 100 de lei, şi a cumpărat băuturi alcoolice pe care le-a adus în clasă. Atunci am avut o discuţie cu ea şi şi-a luat angajamentul că nu o să mai facă nicio prostie. Sigur are o problemă, dar nu ştim cum să o ajutăm", a declarat dirigintele Sandu Georginel. Copiii au nevoie de consiliere dar nu s-a aprobat niciun post de psiholog
Grupul Şcolar din Călimăneşti, la care învaţă 700 de elevi, nu are nici măcar un psiholog şcolar deşi legea spune că la maximum 500 de elevi instituţia de învăţămînt trebuie să aibă un astfel de specialist care să consilieze elevii cu probleme de comportament. În şcoală sunt peste 150 de elevi care au părinţii plecaţi în străinătate şi care ar avea nevoie de consiliere. "Unii dintre elevi chiar ne-au cerut să meargă la specialist. Sunt la o vârstă critică, 14-18 ani când au nevoie să fie ajutaţi, sfătuiţi. Noi am cerut înfiinţarea unui astefl de post, dar nu a fost aprobat", susţine Daniela Popa, director adjunct. Conducerea Inspectoratului a promis că va încerca să obţină cît mai curând de la minister un post de psiholog şcolar.