Mai scump, dar mai comod: Românii preferă creditele la domiciliu

Mai scump, dar mai comod: Românii preferă creditele la domiciliu

Creditele bancare au avut o evoluţie anemică în ultimul timp, ceea ce nu se poate spune însă despre creditele la domiciliu, care au înregistrat o creştere constantă.

Astfel, compania de credite de consum Provident Financial România, care oferă împrumuturi la domiciliu, a înregistrat în primul semestru o creştere anuală cu 15% a volumului creditelor acordate, până la 46 de milioane de euro, potrivit unui comunicat al companiei.

Împrumuturile Provident au însă costuri mai mari decât creditele bancare şi chiar uşor mai mari decât cele ale cardurilor de credit. Spre exemplu, pentru un credit de 3.000 de lei accesat pe 60 de săptămâni, clientul va avea de rambursat în total 4.147 lei.

Provident avea la sfârşitul lui iunie 2011 peste 226.000 de clienţi, în creştere de la 187.000 de clienţi în iunie 2010.

În iunie, compania a deschis primul punct de lucru în nordul ţării, la Suceava, printr-o investiţie de peste 16 milioane de euro, realizate de companie în infrastructură şi personal în primele şase luni din 2011. Valoarea totală a investiţiilor Provident în România a depăşit 106 milioane de euro.

"În semestrul al doilea vom continua să extindem operaţiunile în cel puţin trei zone noi – în Botoşani, Alba-Iulia şi Turda. Vom continua să investim în oamenii noştri şi în dezvoltarea operaţiunilor şi ne aşteptăm să ajungem la acoperire naţională în următorii ani", a spus Russell Johnsen, directorul general al Provident Financial România.

Provident oferă serviciul opţional credite la domiciliu, ce pot fi acordate în 48 de ore. Compania are peste 600 de angajaţi (în creştere cu 10% comparativ cu iunie 2010) şi colaborează cu circa 3.300 de agenţi independenţi (în creştere cu 15%) în peste 45 de oraşe din ţară.

Provident este pe piaţa locală de 5 ani. Compania este parte a grupului britanic International Personal Finance (IPF).

Ne puteți urmări și pe Google News