Ca să uite câteva zile de teme, şcoală şi computer îi puteţi trimite pe cei mici să facă activităţi în aer liber: plimbări cu bicicleta ori căruţa, tiroliană, fotografie, escaladă şi expediţii.
O săptămână de distracţie în tabără este pentru cei mici prilej de prietenii noi, aventură în aer liber şi acumulare de cunoştinţe. Pentru acestea, părinţii plătesc în jur de 1.000 de lei.
Taberele Adventure Camps îi provoacă pe copii la şase zile de aventură în Braţca, judeţul Bihor. Ei pot opta pentru una din următoarele tabere: "Aventură pe două roţi"- pentru pasionaţii de drumeţii cu bicicleta, "Nord sau sud" -pentru cei ce vor să înveţe despre natură şi orientare, "Aventura apei în natură", o tabără de explorare în care învaţă despre ape şi "Iniţiere în tainele aventurii".
Costul participării este 1.190 de lei, iar pentru detalii accesaţi www.adventurecamps.ro.
Pasionaţii de fotografie pot opta vara aceasta pentru o tabără tematică la Viscri, sat inclus în patrimoniul UNESCO. Copiii vor participa la ateliere de fotografie, vor face origami, teatru de umbre, campionat de sudoku cu imagini, bricolaj, excursie la Sighişoara, plimbare cu căruţa etc. Taxa de participare este de 1.200 de lei, iar detalii puteţi obţine pe atelieruldeimagini5.blogspot.com.
Tabăra pe două roţi
Taberele "Tumba" le propun celor mici expediţii pe două roţi. Copiii vor călători o săptămână pe biciclete, între Sibiu şi Braşov. Pe traseu, se vor caza în hoteluri, pensiuni sau la cort, iar bagajele lor vor fi transportate cu o maşină. Copiii de peste 12 ani vor parcurge câte 30-35 de kilometri pe zi, iar cei de 6-12 ani câte 15-20 de kilometri pe zi. Vor călători pe drum asfaltat şi forestier, cu trafic redus, şi vor vizita obiectivele turistice de pe traseu.
Costul participării este de 1.050 de lei, iar pentru detalii puteţi accesa www.tumba.ro.
ÎNTOARCERE ÎN TIMP
O călătorie medievală cu domniţe şi cavaleri
Pentru fetiţele care se visează prinţese şi băieţii care se vor eroi, Medieval Praxis organizează o tabără care îi va duce pe micuţi în timpurile cu domniţe şi cavaleri. Organizatorii spun că dorinţa lor este de a-i ridica pe copii de la birou şi de a-i dezlipi de mall. Tabăra se desfăşoară în judeţul Braşov, pe platoul montan traversat de culoarul Rucăr-Bran şi durează şase zile.
În tabără, copiii vor participa la ateliere de pictură şi heraldică medievală, vor învăţa scrimă cu spada, vor face hârtie ca în evul mediu şi teatru medieval.
Codul de onoare al cavalerilor
Organizatorii le-au pregătit şi excursii la cetăţi ale Bârsei, iar seara vor viziona filme istorice sau vor discuta pe seama legendelor pe care le cunosc. "Unul dintre cele mai importante aspecte ale acestei tabere este că îi vom învăţa pe copii codul de onoare al cavalerilor medievali, prilej de a le vorbi despre altruism", spune Laurenţiu Constantin, organizator al taberei.
Tabăra se va încheia cu o ceremonie de investire a copiilor cu titlurile de cavaleri ori domniţe şi cu foc de tabără.
Tabăra medievală este prilej de familiarizare cu istoria, iar organizatorii s-au gândit la o metodă originală pentru ca cei mici să poată reţine repere importante din trecut: pe pereţii unei încăperi au întins un fir pe care plasează informaţiile, cronologic.
Cinci serii în această vară
Tabăra este organizată pentru copiii de 5-16 ani, iar costul participării este de 1.400 de lei. În timpul acestei veri, se vor organiza cinci serii, prima începând în 26 iunie.Pentru detalii puteţi accesa www.tabara-medievala.ro. Citiți și:
- Art-terapie în tabăra de copii
- Stă prea mult pe messenger? Cât te costă să-ţi rupi copilul de la calculator