”Antrenament” la coada porcului pentru rugbi?ti
- Georgeta Petrovici
- 28 noiembrie 2012, 15:28
Campionii na?ionali la rugby au avut miercuri un antrenament special: ei au t?iat porcul ?i au exersat prepararea mezelurilor tradi?ionale. Rugbau vrut s? le arate colegilor neo-zeelandezi cum arat? pe viu una din tradi?iile române?ti.
Totul s-a înt?mplat pe terenul de rugby din Timi?oara. Miercuri diminea?a rugbi?tii au strâns gr?mada în jurul unui porc de peste 100 de kilograme, care a fost pr?jit tradi?ional în paie ?i apoi cur??at. Unul dintre juc?torii str?ini, Mateaki Kafatolu, nu s-a mul?umit s? asiste, ci a ajutat la pârlirea animalului. El a povestit c? ?i în Noua Zeeland? se sacrific? porcul cam la fel. Antrenorul Chester Williams a fost unul dintre cei mai interesa?i de felul în care se preg?te?e porcul. Cu un cu?it special în mân? a ajutat la cur??area animalului ?i preg?tirea ?oriciului. ”E foarte interesant, acas? la mine o facem altfel. Prefer?m s? ducem porcul la abator, nu a?a pe strad?”, a spus Williams, care provine din Africa de Sud. Str?inii din echipa RCM Timi?oara au savurat ?orici calzi ?i jum?ri proaspete, preparate chiar de doi dintre colegi lor români. ”Ne-am dorit s? ar?t?m ?i colegilor nostri din emisfera sudic? frumuse?ea tradi?iilor ?i culturii noastre, s? le oferim cadrul necesar pentru a face schimb de experien?e ?i s? se simt? parte din aceast? s?rb?toare”, au declarat oficialii RCM Timi?oara.