CAMPANIE EVZ. "Ştim cum sunt copiii nevoiaşi şi e normal să-i ajutăm"
- Sandra Săl ăgean
- 7 octombrie 2012, 17:29
Copiii săraci din mediu rural primesc ajutor de la alţi copii din comuna Brezoaele
Gaşca de elevi-voluntari ai campaniei "O şansă copiilor de la ţară" s-a mărit considerabil, cu încă zece adolescenţi. Noii voluntari sunt chiar din comuna Brezoaele, judetul Dâmboviţa, comunitatea devenită pilot al proiectului nostru, pentru că aici am descoperit cele mai impresionante cazuri. Ei au vârste cuprinse între 13 şi 16 ani. Lipsa banilor, a condiţiilor de viaţă sau a posibilităţilor de a merge la şcoală nu sunt probleme străine celor zece noi voluntari din campania coordonată de Silviu Ionescu. Tocmai pentru că "ştim cum e" - spun copiii - vor să facă o schimbare! Au bătut din poartă în poartă ca să afle problemele fiecărui copil din comună. Au strâns caiete, manuale şi rechizite pentru cei care nu au. Dar cel mai impresionant fapt este că au pus pe roate un proiect mai vechi al campaniei: Programul de mentorat! Cei zece voluntari din satele comunei Brezoaele oferă deja meditaţii copiilor din două şcoli şi ţin o legătură permanentă cu fiecare învăţător sau diriginte, pentru a afla dacă, în urma acestor ore de pregătire, micuţii au rezultate bune la şcoală. Aceşti voluntari sunt acum mândria comunităţii, cu atât mai mult cu cât motivul pentru care o fac este unul nobil şi marcant: "Ştim cum e să nu ai şi e normal să ne implicăm". Ce spun micuţii voluntari din comuna Brezoaele NICOLETA ŞERBU: "M-am implicat în această acţiune deoarece vreau să ajut persoanele nevoiaşe. Vreau să se bucure şi ele de viaţa pe care o au, aşa cum ne bucurăm şi noi. Sunt fericită că am putut să-i ajutăm pe cei din familia Ioniţă. Învăţătura înseamnă totul pentru copii şi fiecare merită o şansă". ANDREEA ŞERBU: " M-a atras acest voluntariat deoarece implică ajutarea copiilor săraci, dar care îşi pot îmbunătăţii situaţia cu ajutorul educaţiei. Consider că este o experienţă nouă, un mediu care te maturizează prin interacţionarea cu persoanele cu greutăţi în viaţă. De la aceste persoane înveţi să fi puternic şi să lupţi ca săţi fie mereu bine. Acţiunea a fost foarte frumoasă, nu există cuvinte care pot descrie ce simţi atunci când vezi că cei ajutaţi rămân muţi de uimire". CLAUDIA ION: "Am decis să mă înscriu ca voluntar deoarece îmi doresc să mă implic în proiecte comunitare şi cred ca şi cei cu mai puţine oportunităţi au dreptul la mai mult. Iar noi îi putem ajuta! Colegele mele deja erau înscrise şi m-am gândit că pot susţine şi eu o cauză de interes, fiindcă îmi pasă de problemele celorlalţi." GEORGIANA VASILE: "M-a încântat ideea că putem ajuta pe cineva care nu are, să le dăruim fetelor rechizite. Consider că educaţia e foarte importantă, de aceea copiii mai săraci susţinuţi şi ajutaţi pe calea învăţăturii." Cum puteţi ajuta
- Contactaţi echipa "O şansă copiilor de la ţară" la adresa de email contact@ziaruldeltara. ro sau la numărul de telefon 0730.660.424.
- Donaţie în reţeaua de telefonie fixă Romtelecom, la numerele: 0900 900 600 -10 euro; 0900 900 602 - 5 euro; 0900 900 604 - 2 euro
- Depuneri în contul RO 70 BRDE 445 SV 90385294450 deschis la BRD, agenţia Beller, de Asociaţia Română a Profesioniştilor Mass Media, împuternicit Silviu Ionescu CUI 28373727. Pentru străinătate se foloseşte Swift BRDEROBU.
EVZ le-a îndeplinit dorinţa: fetiţele au primit paturi noi şi un dulap Cazul surorilor Daniela şi Alexandra Ioniţă din satul Brezoaia, comuna Brezoaele, care dormeau pe un pat vechi şi îşi ţineau caietele pe jos, a sensibilizat cititorii. În urma articolului publicat săptămâna trecută în Evz, doamna Cosmina Similean, director general al Direcţiei de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti, a donat, împreună cu mai mulţi colegi de-ai săi, două paturi noi, un dulap şi jucării pentru Daniela (13 ani) şi Alexandra Ioniţă (11 ani). Cele două fete au trăit surpriza vieţii lor şi au văzut că există oameni cu suflet atât de mare încât să se gândească şi la ele. "Nu ne vine a crede! Este o bucurie neaşteptată pentru noi şi nici nu ştim cum să vă mulţumim", au spus fetele vizibil emoţionate. Părinţii sunt şi ei uluiţi şi copleşiţi, aceasta fiind şi o lecţie de viaţă pentru ei. "Până acum îmi pierdusem speranţa în oameni. Credeam că oamenii s-au schimbat şi că se aplică regula junglei, fiecare pentru el. Dar m-am înşelat. Există şi oameni cu suflet bun care ne-au întins o mână de ajutor. Nu suntem leneşi, dar pur şi simplu nu găsim de muncă să ne permitem ceva mai bun. Le mulţumim din suflet", au spus soţii Ioniţă. CITIŢI ŞI:
- CAMPANIE EVZ. Daniela şi Alexandra, fetiţele care se spală doar în râu