Cinci obiceiuri pentru o inimă sănătoasă

Cinci obiceiuri pentru o inimă sănătoasă

Credeţi sau nu, dar o inimă sănătoasă depinde în mare parte numai de dumneavoastră. Schimbările graduale, puse în aplicare treptat vă pot proteja de boli cardiovasculare.

Şi urmarea anumitor paşi zilnic conduc la o inimă care se simte mai bine. Puteţi să începeţi deja să luaţi următoarele măsuri.

1. Exerciţii fizice

Încercaţi să faceţi exerciţii fizice cinci zile pe săptămână, timp de 30 de minute pe zi. Există multe beneficii pozitive: acestea pot contribui la creşterea colesteroului "bun", scăderea tensiunii arteriale şi a nivelului de stres, dar şi pierderea în greutate. Puteţi încerca să mergeţi pe jos 10 minute de la şi către birou sau în loc să luaţi autobuzul o staţie sau două puteţi merge pe jos. Dacă nu aveţi însă o stare bună de sănătate este indicat să cereţi sfatul medicului înainte de a vă apuca de orice tip de efort fizic.

2. Renunţaţi la grăsimi în favoarea unei diete sănătoase

Reducerea cantităţilor de grăsimi este cel mai important lucru pe care l-aţi putea face pentru sănătatea inimii dumneavoastră, dar şi pentru greutate. Cele mai periculoase sunt uleiurile parţial hidrogenate care sunt găsite adesea în produsele alimentare ambalate şi care sunt utilizate în restaurantele fast-food. Ar trebui de asemenea, să fie evitate grăsimile saturate, băuturile carbogazoase şi cât se poate carnea de porc şi de vită.

3. Reduceţi porţiile de mâncare

Mai mult nu înseamnă mai bun. Să luăm de exemplu migdalele. Sunt grozave, dar 6 au aproape 50 de calorii şi o ceaşcă are peste 800 de calorii. Moderaţie este deci, cuvântul de bază.

Grăsimile mononesaturate, cum ar fi cele găsite în uleiul de măsline sunt bune pentru sănătatea voastră, dar bogate în calorii. Chiar şi alimente la care nu ne-am gândi precum orezul brun şi pastele din făină integrală trebuie să fie consumate cu grijă.

4. Consumaţi tipuri de mâncare “funcţionale"

Îmbogăţiţi-vă dieta cu alimente care îmbunătăţesc sănătatea inimii. Încercaţi să includeţi soia şi proteinele din soia-sunt foarte bune pentru inima voastră. Acestea scad nivelul de colesterol. Puteţi încerca laptele de soia sau făina de soia. Şi nu uitaţi de acizii graşi Omega 3: consumaţi deci, peşte de două, trei ori pe săptămână mai ales somon, ton şi sardine.

Alimentele bogate în fibre, cum ar fi fructele, legumele, fasolea şi lintea, cerealele integrale îmbunătăţesc de asemenea, sănătatea inimii. Există două tipuri de fibre, fibrele solubile care nu permit organismului să absoarbă colesterolul şi fibrele insolubile, care ajută la digestie şi e de dorit să le acumulaţi pe amândouă. Priviţi cu atenţie la conţinutul de fibre pe etichete.

5. Reduceţi consumul de sare

Sodiul sau sarea există şi în formă naturală în legume de pildă, chiar şi în spanacul cules din grădină. Acum să luăm în considerare şi tot adaosul de sare folosit în prelucrarea alimentelor conservate, sub formă de conservant şi pentru gust. Avem nevoie de 500 de miligrame de sodiu pe zi, dar adevărul este că noi consumăm mult mai mult de atât.

Sarea face ca organismul să reţină apă şi inima lucrează mult mai greu, ceea ce provoacă hipertensiune arterială, boli cardiovasculare, care reprezintă de asemenea un factor de risc pentru atacul de cord. Aşa că citiţi cu mare atenţie etichetele produselor.

Deoarece tensiunea arterială crescută şi colesterolul ridicat nu prezintă simptome, mergeţi în mod regulat la medic, chiar şi atunci când vă simţiţi bine. Şi dacă vi se prescriu medicamente pentru a controla aceste probleme, cel mai bine este să respectaţi planul de tratament. Nu e de joacă cu astfel de probleme! CITIȚI ȘI:

  • TOP 10 CELE MAI BUNE ALIMENTE pentru sănătatea inimii
  • Cinci alimente anti-infarct

Ne puteți urmări și pe Google News