- 10 mai: La un antrenament al echipei FC Utrecht, Mihăiţă Neşu s-a ciocnit cu coechipierul său Alje Schut şi a suferit o fractură la coloană. Transportat la spital, a fost operat de urgenţă;
- 11 mai: Fotbalistul se trezeşte după operaţie, dar nu-şi simte corpul;
- 3 iunie: "Bichonul" îşi simte mâna dreaptă;
- 4 iunie: George Ogăraru, prieten bun cu Neşu, a anunţat că Mihăiţă a început să-şi simtă şi piciorul drept;
- 11 iunie: Neşu este mutat într-o clinică de recuperare;
- 26 iunie: Fundaşul a început să se deplaseze într-un cărucior cu rotile, pe care îl controlează cu bărbia;
- 24 noiembrie: Mihai Neşu s-a întors în casa sa din Utrecht
Mihăiță Neșu: "După operație mi-am dat seama că nu voi mai putea juca vreodată fotbal"
- Adrian Dobre
- 16 ianuarie 2012, 19:48
Mihăiță Neșu a apărut azi în fața jurnaliștilor pentru prima oară de la accidentul suferit anul trecut și în urma căruia a rămas paralizat. El și-a prezentat fundația: "Am făcut această fundație după ce am văzut câtă atenție mi s-a acordat mie aici, în Olanda".
Neșu, care e imobilizat într-un scaun cu rotile, a susținut, la sediul clubului FC Utrecht o conferință de presă în care a vorbit despre viitorul său. Înaintea conferinței de presă, șefii de la FC Utrecht i-au făcut o propunere-surpriză: să devină scoutter al clubului!
Mihăiță Neșu și-a făcut apariția la sediul clubului FC Utrecht cu mai bine de o oră înainte de ora de start a conferinței de presă. Oficialii clubului FC Utrecht au vorbit despre proiectul lui Mihăiță Neșu, "Mihai Nesu Foundation", pe care îl și sprijină. Imobilizat într-un scaun cu rotile, Neșu a vorbit în limba engleză. El a părut extrem de optimist, dar mai ales sincer, vorbind despre clipele de după accidentare și despre situația sa actuală. În sală s-au aflat toți coechipierii lui Neșu de FC Utrecht. Românul mișcă dezinvolt mâna dreaptă. De asemenea și capul, fără probleme. "Ideea cu fundația nu a fost numai a mea. A fost şi a soţiei mele şi a prietenilor. Ne-am gîndit ca din acest accident stupid să facem şi ceva frumos. Scopul fundaţiei e ca lucrurile să fie mai frumoase, poate nu neapărat pentru mine, ci pentru cei aflaţi în situaţia mea. Este o activitate care îmi ţine mintea ocupată. Fundaţia aceasta este un nou pas în recuperarea mea, acesta este viitorul meu. Vreau să muncesc mult şi să însemne ceva acest proiect. În România este foarte greu să ai o viaţă normală dacă ai problemele pe care le am eu. Sunt foarte bucuros că am venit aici. Sunt bucuros că voi lucra pentru fundație. Procesul de rcuperare merge greu. Mă așteptam să fie mai ușor. Am vorbit cu oameni aflați în situații asemănătoare și mi-au spus că nu e ușor. În România e greu să te declari fericit atunci când ai un handicap. Sper ca în câțiva ani să pot merge din nou. Nu mă așteptam ca un străin, un fotbalist din afara Olandei, să primească atâtea încurajări, atâta atenție.
Când am putut să vorbesc din nou? După ce am scăpat de tuburile din gură. Imediat după ce m-am trezit din operație, mi-am dat seama că nu voi mai putea juca vreodată fotbal. Atunci mi-am dat seama că trebuie să fac altceva. Îmi e greu să-i enumăr pe toți cei care mi-au fost alături. N-aș vrea să uit din ei. I-ați văzut cu toții. Am aflat chiar aici, că meciul de deschidere pentru sezonul viitor va fi cu Steaua, aici la Utrecht, în august. Voi începe cu fundația la Oradea, acolo unde e un centru de recuperare. Cel mai greu mi-a fost să mă obișnuiesc cu ajutorul primit. Am fost o persoană independentă. E greu să aștepți să ți să dea de mâncare, de băut. Încep însă să mă obișnuiesc. Trebuie să scot lucrurile bune din această situație. Soția mea a fost alături de mine în permanență. E foarte important. Am avut însă și un grup mare de prieteni de aici, din Olanda, dar și din România, care m-au ajutat să trec peste aceste luni. Și părinții mei. Sunt foarte fericit că am avut atâta lume alături. M-am întrebat de ce mi s-a întâmplat mie, dar nu poate răspunde nimeni la această întrebare. Fizioterapeuții mi-au spus că în câteva luni aș putea mișca și mâna stângă la fel ca pe cea dreaptă. Atunci voi încerca să folosesc și un scaun normal. Mă văd mereu cu Alje Schut (coechipierul care l-a accindentat involuntar). Trecem amândoi prin situații grele, dar trebuie să ne vedem fiecare de viața noastră. Nu am confirmarea unui amical Steaua - FC Utrecht pe Național Arena.
Citiți și:
- Schut: „Mă gândesc la Mihai de cel puțin cinci ori pe zi!”
- Ogăraru: "Mihăiță Neșu își simte mâna dreaptă mai puternică"
- Neşu a fost în lojă la Utrecht - Ajax!
- "Mihai Neşu o să mai vină la meciuri"
- Neşu are nevoie de un lift acasă
- "Chiar dacă va dura ani, Mihai Neşu va lupta"
- Mihăiță Neșu: "Vă mulţumesc încă o dată pentru tot"