Reprezentanți din media și partide politice încearcă să o facă să plece pe șefa Consiliului Național al Audiovizualului. Și în Parlament a fost deschisă o listă.
Tot mai multe voci îi cer Laurei Georgescu să-și dea demisia. Gravitatea înregistrărilor compromițătoare, ce o prezintă pe șefa Consiliului Național al Audiovizualului în momentul în care recunoaște că favorizează anumite posturi de televiziune apropiate premierului Victor Ponta, dar și dezvăluirile făcute de un angajat CNA, care recunoaște că sunt vânate anumite posturi TV, cum ar fi Realitatea TV, B1 TV și Nașul fac ca tot mai mulți reprezentanți media și chiar partide politice să se alieze pentru a-i cere Laurei Georgescu să părăsească șefia CNA.
Demisia Laurei Georgescu se cere chiar și din interiorul PSD. Deși, ieri, premierul Victor Ponta declara că, din postura de prim-ministru, nu are voie să se pronunțe asupra activității unei instituții care nu este în subordinea sa, precum Consiliul Național al Audiovizualului, surse au dezvăluit că mai mulți lideri ai partidului sunt nemulțumiți de scandalul declanșat în jurul șefei CNA.
CNA nu funcționează
Neregulile din Consiliu au intrat și în atenția Președintelui României, Traian Băsescu. „Lucru care este îmbucurător, și acum vin în această zonă a mass-mediei, unde eu nu învinovățesc niciun ziarist, dar acuz CNA că a devenit un instrument de protejare a abuzului pe care îl fac unele trusturi de presă. Nu fac o vinovăție unui ziar sau a unei televiziuni. Politica editorială este liberă și este unul din elementele statului de drept, dar când ea se transformă în propagandă împotriva statului de drept, CNA are obligația să reacționeze, iar în momentul de față CNA este o instituție care nu funcționează”, a spus șeful statului.
După câteva ședințe întrerupte brusc, ori anulate din lipsă de cvorum, de două săptămâni activitatea CNA a fost practic blocată. În ciuda tuturor problelor ce o incriminează, Laura Georgescu, președintele CNA, a refuzat să demisioneze.
Petiția lansată de EVZ a strâns mii de semnături
EVZ susține petiția lansată pe internet privind demisia Laurei Georgescu din fruntea CNA. În trei zile de când a fost publicată, aproape trei mii de persoane au semnat petiția în care i se cere demisia Laurei Georgescu din funcția de președinte CNA, pentru „limbajul suburban”, dar și „pentru suspiciunile vizând practicarea șantajului și protecția unor televiziuni”. În urmă cu două săptă mâni au fost publicate înregistrări în care Laura Georgescu putea fi auzită țipând și vorbind în termeni neadecvați cu elevii de clasa a treia ai unei școli din București, în cadrul programului „Școala altfel”. În înregistrările difuzate de Realitatea TV, Laura Georgescu este auzită vorbind despre „boul de Ghiță” și „jigodia de Georgică Severin”, parlamentar PSD, dar și despre o posibilă sponsorizare sub forma de laptopuri. Ultimile înregistrări sunt șocante, Laura Georgescu folosind expresii de genul „să-i calce pe toți pe gât”, da și „îmi vine să iau fierăstrăul, să-ți tai membre, bucăți din corp care îți atârnă”.
Parlamentarii, chemați să susțină demisia
Ieri, în Parlament a fost deschisă o listă de semnături, prin care se cere demisia Laurei Georgescu. „Inițiativa PDL se adresează tuturor parlamentarilor care sunt conștienți de importanța CNA, ca instituție și a rolului pe care îl joacă președintele Consiliului”, a explicat Radu F. Alexandru, vicepreședintele PDL.
„Este susținută politic de Victor Ponta”
Radu F. Alexandru susține că Laura Georgescu este reprezentanta lui Victor Ponta în CNA și „ea a fost aleasă tocmai cu sprijinul majorității la acea vreme a USL și este în continuare susținută politic de Victor Ponta”. „Dacă Victor Ponta se identifică și comportamentul, partizanatul pe care persoana l-a recunoscut, apropo de «boul» adresat domnului deputat Ghiță. Dacă domnul Victor Ponta se consideră în continuare reprezentat de Laura Georgescu, n-are decât să tacă. Dacă o singură clipă e stânjenit n-are decât să-i retragă sprijinul politic”, a adăugat Radu F. Alexandru.
PDL va iniția și un proiect de lege pentru modificarea Legii CNA, astfel încât mandatul de președinte al Consiliului să fie redus de la de șase la doi ani, cu posibilitatea de oprire sau prelungire cu alți doi ani, pentru a se putea realiza o „relație de control asupra felului și legalității în care președintele ales își face datoria”.